تحقیق جايگاه حقوقي زن در نهج البلاغه 35 ص ( ورد)

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 35 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

 ‏جايگاه‏ حقوقي زن در نهج ‏البلاغه‏
‏بخش‏ اول
‏ ‏از‏ منابعي كه از دير باز در مباحث انتقادي ‏درباره‏ « جايگاه و منزلت زن در نگرش ديني» مورد استفاده قرار گرفته است كلام ‏اميرالمومنين‏ (علیه السلام) در نهج البلاغه مي باشد.
‏ ‏دسته‏ اي با تمسك به ظاهر كلام حضرت، كمال پذيري‏ ‏زن‏ و وجود ارزشهاي والاي انساني او را انكار كرده و آن را موجودي دون و بي پايه ‏انگاشته‏ اند. و دسته ديگر با تاكيد بر منزلت و مقام كرامت والاي زن، كلام حضرت را ‏منافي‏ با منزلت و جايگاه حقيقي وي پنداشته اند.
‏ ‏اما‏ يك بررسي اجمالي در سيره حضرت ثابت مي كند ‏كه‏ آن حضرت عليرغم‏ ‏ سنت جاهليت به شخصيت و مقام زن احترام بسيار مي گذاشته است. او ‏نه‏ تنها در خانه شريك زندگي همسر خود بوده است بلكه مردان را نيز به پاسداري از ‏حرمت‏ و حقوق زنان توصيه كرده و كوششهاي ايشان را در اداره خانه و تربيت فرزندان ارج ‏نهاده‏ است. در بيان كرامت و منزلت زن همين بس كه او را مظهر جمال و عطوفت الهي
‏معرفي‏ نموده و مي فرمايد:
‏«‏المراة‏ ريحانه و ليست ‏بقهرمانه‏»‏
‏«‏زن‏ گل خوشبوي زندگي است و ‏نبايد‏ كارهاي دشوار را بر او تحميل كرد».
‏ 
‏در‏ كلامي ديگر از زن به عنوان امانت الهي ياد ‏شده‏ است كه همچون امانتهاي ديگر خداوند ارزشمند و قابل احترام مي باشد و بايد ‏آنچنانكه‏ شايسته امانت گذار است از او محافظت و نگهداري شود.
‏ 
‏امام‏ علي (عليه السلام) پيش از هر مكتب مادي ‏طرفدار‏ زن، مدارا با زنان را تحت هر شرايطي حتي در صورت بد رفتاري و اهانت لازم و ‏ضروري‏ دانسته و خشونت و تعرض به او را محكوم نموده است.
‏«‏فداروهن‏ علي كل ‏حال‏»
‏ 
‏در‏ بررسي هاي روانشناختي و تحليل هاي رفتار ‏اجتماعي‏ زن، تاثير تربيتي چنين شيوه اي را اثبات نموده است. نقشي كه زن در تربيت و ‏پرورش‏ نسل بشري ايفا مي كند جايگاه ممتاز و منحصر به فرد او را در نظام خلقت مشخص ‏مي‏ سازد.
‏ 
‏قرآن‏ براي بيان نقش زن در سعادت و تربيت ‏فرزندان،‏ همسران حضرت نوح و لوط را مثال مي زند كه چه بسا به سبب عدم صلاحيت آنان، ‏فرزندانشان‏ به كفر كشيده شدند.
‏ 
‏حضرت‏ علي (عليه السلام) به جهت آگاهي و اعلام ‏همين‏ جايگاه ممتاز است كه حتي وجود پدري همچون خود با آن همه رشادتها كه تاريخ ازاو ‏سراغ‏ دارد - فاتح خيبر، قاتل عمروبن عبدود…‏.- را ‏براي‏ داشتن فرزندي دلير و نيرومند كافي نمي داند. از اين رو عدم دلاوري محمد حنفيه ‏را‏ به مادر او نسبت داده و براي داشتن فرزندي شجاع و مبارز از عقيل مي خواهد كه ‏همسري‏ شايسته براي او برگزيند.
‏ 
‏حضرت‏ به احياي حقوق زن - سياسي، اقتصادي، ‏فرهنگي‏ و تربيتي، اجتماعي …‏ ‏توجه‏ ‏خاصي‏ مبذول مي فرمود. افزون برآنكه مردان را به رعايت حقوق زنان توصيه و در بعضي ‏موارد‏ مجبور كرده است، در جهت بالا بردن سطح آگاهي و شناخت زنان از حقوق خويش نيز ‏تلاش‏ نموده است تا آنجا كه معاويه را نيز به اقرار و اعتراف واداشته است.
‏ 
‏در‏ بررسي خطبه ها ضمن مردود شمردن تمام ‏تحليلهائي‏ كه عايشه را تنها مصداق آن و يا سند خطبه را مورد خدشه قرار داده اند ‏توجه‏ به چند نكته ضروري است:
‏◄‏ ‏ه‏یچكدام از تفاوتهاي موجود بين زن و مرد جنبه ‏ارزشي‏ ندارد‏.
‏◄‏ ‏بسياري‏ از گزاره هاي نهج البلاغه قضاياي خارجي ‏است‏ نه قضاياي حقيقي.
‏◄‏ ‏تبيين‏ خطب بايد با تكيه به قران و سيره عملي ‏حضرت‏ و ادله مذكور در متن روايت انجام گيرد. در ذيل اين بررسي مباحثي از قبيل ‏ادراكات‏ زن، ارث زن، شر بودن او، وجوب اجتناب از او…‏مطرح‏ ‏گرديده‏ است. به عنوان نمونه در بحث ادراكات ابتدا به اثبات تساوي وجود عقل در زن و

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4652 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 35

حجم فایل:26 کیلوبایت

 قیمت: 8,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل