تحقیق جمعيت شناسي 31 ص ( ورد)
دسته بندي :
دانش آموزی و دانشجویی »
دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 32 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
21
دانشگاه آزاد اسلامي
واحد رود هن
موضوع:
جمعيت شناسي
فهرست مطالب
عنوان صفحه
تعاريف و كليات جمعيت شناسي 2
تعريف جمعيت 2
انواع جمعيت 3
تعريف جمعيت شناسي 4
تاريخچه مطالعات جمعيتي 5
سير تاريخي جمعيت جهان 8
توزيع جغرافيايي جمعيت 10
ساختار جمعيت 11
روش هاي كلاسيك مطالعه جمعيت 16
نظريه هاي جمعيتي 18
حركات جمعيت 22
2
تعاريف و كليات جمعيت شناسي
در طول هزاران سال گذشته ، كره زمين مسكن مردماني بوده كه از سرنوشت آنان ، از تعداد و نحوه زندگيشان اطلاع دقيق نداريم . طبق شواهد تاريخي و برآوردهاي آماري ، از ده هزار سال قبل از ميلاد تاكنون ، جمعيت جهان با سرعت در حال افزايش بوده است و از رقم احتمالي حدود ده ميليون نفر به رقم بيش از 6 ميليارد نفر كنوني رسيده و حالت انفجاري به خود گرفته . اين افزايش انفجاري باعث بروز مسايل ، مشكلات و كمبودهاي زيادي گرديده و همه دست اندركاران ، محققان و دانشمندان با شگفتي و نگراني واداشته است . آنان در اين رهگذر ، به ضرورت شناخت و مطالعه همه جانبه جمعيت پي برده و در چگونگي برخورد با اين پديده ، عقايد و نظرياتي ابراز داشته اند كه با توجه به اهميت موضوع ، در اين فصل هر چند مختصر ، به ذكر كلياتي در اين مهم ، يعني جمعيت شناسي و مطالعات جمعيتي مي پردازيم :
تعريف جمعيت
جمعيت به مجموعه اي از انسانها گفته مي شود كه در سرزمين معيني سكونت مداوم دارند و در طول زمان بر حسب ويژگيهايي نظير سن ، جنس ، وضع فعاليت ، وضع ازدواج و ….. تركيب ويژه اي يافته اند . به بيان ديگر ، تجمعي از افراد انساني كه در يك منطقه جغرافيايي بطور مستمر ، به شكل خانوار و خانواده زندگي مي كنند ، جمعيت نام دارد .
انواع جمعيت
در مطالعات جمعيت شناسي ، جمعيت ها را به اشكال مختلف طبقه بندي مي نمايند ه جمعيت مقيم (قانوني) و حاصل واقعي ) ، جمعيت اصلي و فرعي ، جمعيت باز و بسته از آنجمله اند . تمام كساني را كه تابعيت كشوري را دارند و يا اهل منطقه اي هستند ، اعم از اينكه هنگام سرشماري در محل حضور داشته باشند يا نه ، جمعيت مقيم يا قانوني (Dejure) ناميده ، و تمام كساني را كه هنگام سرشماري ، در محل حضور داشته باشند و مورد شمارش قرار گيرند ، جمعيت واقعي يا حاضر (Defacto) گويند . در بررسيهاي جمعيتي ، كل جمعيت منطقه مورد مطالعه را جمعيت اصلي و جمعيت بخش هاي كوچكي از آن را جمعيت فرعي مي نامند . منظور از جمعيت بسته ، جمعيتي است كه در افزايش يا كاهش آن ،
2
مهاجرت (درون كوچي و برون كوچي نقشي ندارد و تغييرات آن ، فقط از اختلاف زاد و ولد و مرگ و مير ناشي مي شود . در حاليكه جمعيت باز ، جمعيتي است كه در افزايش يا كاهش آن ، علاوه بر مواليد و مرگ و مير ، مهاجرت نيز دخالت مي نمايد .
3
تعريف جمعيت شناسي
واژه جمعيت شناسي يا دموگرافي Demography ، مركب از دو كلمه يوناني ، دموس Demos به معني مردم و جمعيت و گرافوس Graphos به معني شناسايي ، نارش ، ترسيم و شناخته مي باشد كه اولين بار توسط آشيل گيرد Achille Guillard فرانسوي در سال 1855 ميلادي بكار بره شده است . ساده ترين تعريف اين است كه بگوييم ، جمعيت شناسي ارائه دهيم بايد گفت كه جمعيت شناسي عبارتست از مطالعه علمي و توصيف و تحليل آماري ساخت و حركات جمعيت هاي انساني ، بررسي سياست هاي جمعيتي و روابط متقابلي كه ميان پديده هاي جمعيتي و عوامل اقتصادي – اجتماعي و زيستي وجود دارد.
در حال حاضر جمعيت شناسي به دو شاخه بزرگ و مهم يعني جمعيت شناسي كمي (جمعيت شناسي آماري) و جمعيت شناسي كيفي تقسيم بندي مي گردد . هدف از جمعيت شناسي كمي ، مطالعه تركيب و حركات جمعيت در زمان و مكان معين و جستجوي علل اين حركات مي باشد . مجال آنكه در جمعيت شناسي كيفي ، مطالعه خصوصيات و ويژگيهاي كيفي انسانها مورد نظر است كه ساختمان حركات جمعيت ها را بيشتر از نقطه نظر بيولوژيكي و وراثت و تاثيراتي كه محيط اجتماعي و جغرافيايي در اين جمعيت ها مي گذارد مورد بررسي قرار مي دهد .