تحقیق تاريخ تمدن 62ص

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 56 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏ خصوصيات تمدن بابلي:
‏تمدن بابلي اصولا بر پايه بازرگاني تكيه داشت و بيشتر اسنادي كه از آن زمان مانده جنبه تجارتي دارد و به خريد و فروش و وام گرفتن وقرارداد و مشاركت و دلالي و مبادله و وصيت و سفته و نظاير آنها مربوط مي شود.
‏موقعيت بابل نسبت به راه‏‌‏هاي آبي دجله و فرات مردم را ثروتمند بارآورد و روح ما ديگري در ميان ايشان رونق گرفت، و همين روح است كه در آن تمدن مانند تمدن‏‌‏هاي ديگر پس از آن توانسته است تقوي و آزمندي را با يكديگر سازش دهد. ادبيات آن زمان نشان مي دهد كه آن مردم زندگي پرفعاليت و مايه خرسندي داشته اند ولي از همه جاي آن ادبيات آَشكار مي شود كه مانند ساير مدنيت‏‌‏ها بندگي و خريد و فروش بردگان در كار بوده است دوره تكامل آن عهد ‏حكومت است كه بابل مركز بورس برده داري است كه براي كارهاي نظامي و جنگي و اعمنال به طرز بيگاري وامي داشتند. در زير اجتماع بابلي طبقه بندگان همچون نهر خروشاني در جريان بود طبيعي است كه در چنين اجتماعي هرگز فكر دموكراسي راه پيدا نمي كند، شكل و رنگ اقتصادي آن خود مستلزم اين است كه حكومت مطلقه‏‌‏يي متكي بر ثروت بازرگاني يا امتيازات تيولداري برقرار باشد و عنف و شدت قانوني را به صورت حكيمانه‏‌‏يي بر همه جا توزيع كند. و اوهام و خرافات را ترويج دهد.
‏در تمدن بابلي برمي‏‌‏خوريم كه ه‏يچ تمدني از لحاظ پابند بودن با ‏ و خرافات بپاي تمدن بابلي نمي رسد و بازار كاهنان و ساحران و پيشگويان رايج است. اغراض مروجين اين اديان و خرافات آن بوده كه مرد بابلي را مودب و فرمانبردار بار آورند نمونه‏‌‏هاي زناي مدقس را بايد نام برد.
‏دوازده لوح شكسته كه متعلق به كتابخانه آشور بني پل به دست آمد، گوياي حالت‏‌‏ترين اثراتي بين‏‌‏النهرين يعني حماسه گيلمكش را در بر دارد نظير حماسه ايلياد است كه رموز اجتماعي بابليان را روشن مي سازد در اين ضمايم بايد علم نجوم را مختص بابليان بدانيم. بابليان ‏كه مردم تجارت پيشه بودند و به همين جهت اميد كاميابي در هنر بود از تجارت رياضيات پيدا شد و علوم رياضي علم نجوم را فراهم آورد.
‏باز ديري نپاييد اين قدرت بابليان به همسايه شمالي خود آشور انتقال يافت.
‏3
‏آشوريان شاخه اي از نژاد سامي و از مشخصات آنها داشتن بيني دراز با لبهاي كلفت و ريش بلند بود. كلمه آسور يا آشور اسم رب‏‌‏النوعي بود كه ايشان مي‏‌‏پرستيدند، اين قوم زماني كه سومريان در نواحي جنوبي بين‏‌‏النهرين هنو‏ز‏ گرفتار دستجات ديگري از سامي‏‌‏ها نشده بودند در قسمت شمال بين‏‌‏النهرين شدند و شهر آسور در آخر نينوا را به پايتختي گزيدند تا اينكه به علت داشتن خوي و خصلت جنگجويي و درنده خويي كه برعكس شجاعت و مردانگي از آن تعبير كرده‏‌‏اند توانست ظلم و تسلط خود را بر اقوام و دولت‏‌‏هاي نه تنها بين‏‌‏النهرين بلكه تمام كشورهاي آسياي قديم اعمال نمايد. با تسلط آشوري‏‌‏هاي مهاجم و جنگي بر اقوام زراعت پيشه و كشاورز بين‏‌‏النهرين مردم اين منطقه را برده خويش ساخته و دسترنج آنها را با غراض خونخواري‏‌‏شان اختصاص دهند. بيش از دويست سال مردم بين‏‌‏النهرين ساز و برگ نظاميان آشوري را تغذيه دادند و امپراتوري متكي بر قدرت نظامي را نگه داشتند و همه جا را ويران ساختند تا شهر خودشان آسور را زينت دهند.
‏ويل دورانت مي‏‌‏نويسد: اگر اين اصل استعمار طلبي را قبول داشته باشيم نه به خاطر تسلط حكم قانون و انتشار امنيت و پيشرفت بازرگاني و برقراري صلح بهتر آن است كه دولتهاي متعدد طوعاً يا كرهاً در زير تسلط حكومت واحدي قرار گيرند.‏ مي‏‌‏توان گفت كه دولت آشور داراي چنين مزيتي بوده كه در سرزمين‏‌‏هاي ‏وسيعي از مغرب آسيا حكومت وسيعي ايجاد كرده و نظم و آرامشي بيش از آنچه پيش از آن در اين ناحيه بوده برقرار ساخته است.
‏حكومت آشور بني پال كه بر آشور و بابل و ارمنيه و سرزمين ماد و فلسطين و سوريه و فينيقيه و سومر و عيلام و مصر سايه‏ مي‏‌‏گسترد. بدون شك وسيع‏‌‏ترين سازمان اداري بود كه جهان مديترانه يا شرق نزديك تا آن زمان به خود ديده بود.
‏ولي در اين محل قلمرو وسيع سركوبي مردم بعنوان انضباط كه نشان داده‏ مي‏‌‏شد باز از شورشهاي محلي خالي نبود دولت آشور سياست خاص را پيش گرفت كه در تاريخ از مشخصات حكومت آشور به شمار‏ مي‏‌‏رفت، و در زمانهاي بعد نيز جزو سياستمداران ضد ناسيوناليستي گرديد. آن سياست عبارت از اين بود كه مردم شهرهاي مفتوحه را به شهرهاي دوردست كوچ‏ مي‏‌‏داد تا با مردم بومي آن نواحي در هم آميزند و به اين ترتيب وحدت و شخصيت خود را از دست بدهند و فرصت شورش را نداشته باشند اما اين سياست هم چون نتيجه نمي
‏4
‏‌‏داد بنابراين دولت آشور ناچار بود كه پيوسته خود را براي جنگهاي تازه آماده سازد به اين جهت سپاهيان و جنگاوران حياتي‏‌‏ترين دستگاه را در سازمان اداري كشور تشكيل‏ مي‏‌‏داد. سهمي كه اين حكومت به اصطلاح در تمدن جهاني دارد مربوط به هنر جنگ است: ارابه‏‌‏هاي جنگي، دسته‏‌‏هاي سواره نظام و پياده و مهندسي در آن كشور تشكيلات منظمي را به وجود آور و تاكتيك‏‌‏هاي نظامي را بنيان نهادند و با هنر آشوري چه شهرهايي ويران گرديد و چه تمدنهايي بر باد رفت و آدم كشي از افتخارات آنان بود و از اعمال خود هيچ اظهار ملامت ضمير و پشيماني‏ نمي‏‌‏كردند. پادشاهان آشوري خود را نماينده آشور خداي آشوري‏‌‏ها مي‏‌‏دانستند و كاهنان و نيروي ديني نيز از اعمال او در مقابل پادشاهان حمايت‏ مي‏‌‏كردند.
‏نقش‏‌‏هايي كه در نينوا و ساير شهرهاي آشور پيدا شد، بيش از هر چيز جنگ و زد و خورد به دست آوردن غنيمت‏‌‏ها، ويران كردن شهرها، اعدامها و به بردگي بردن اسيران را نشان‏ مي‏‌‏دهد‏ ‏- ويل دورانت، كتاب اول، ص 406
‏. اين نقش‏‌‏ها به اين منظور فراهم‏ مي‏‌‏شد پادشاهان آشور و ارتش آن را خونخوار جلوه دهد و دشمنان را دچار وحشت سازد. اين الواح كه جزو اسناد تاريخي‏‌‏اند نمايانگر جنايات عالم بشريت است. بايد از اين الواح تاريخ جنايات نوشته شود نه تاريخ تمدن.
‏در كنار شقاوتها، امپراتوران آشوري براي جلال و رونق دادن به دستگاه خود از هنرهاي عصر چون نقوش برجسته- مجسمه- ادبيات- كتابخانه نيز توجه شده است. ولي دوران اين شكوفايي قدرت آشور ديري‏ نمي‏‌‏پايد و زماني كه سلاطين آن در لوحه‏‌‏هاي خود بر قدرت و ثروت خود‏ مي‏‌‏باليدند اين شاهان بزرگ، شاهان مقتدر، شاهان جهان، شاه آشور در روزهاي آخر از بخت بد خويش‏ مي‏‌‏نالند و آخرين لوحه‏‌‏ها ‏كه از آشوريان به ما رسيده سراسر درام آنهاست‏ ‏- يل دورانت، كتاب اول، ص 421
‏.
‏عاقبت دسته اي از آرامي‏‌‏ها ‏از نژاد سامي كه بنام كلدانيها باشند به كمك مادها و ايراني‏‌‏ها ‏نينوا را در (606 ق م) به تصرف آوردند‏ ‏- تاريخ تمدن، مجيد شيباني، ج1، ص 51
‏. با سقوط نينوا بابل دوباره زنده شد منتهي اين دفعه به دست كلدانيها و بر بسياري از سرزمين‏‌‏هاي بين‏‌‏النهرين قدرت يافت و شهر بابل به صورت يكي از عجايب دنيا در آمد و كانون تمدن آسياي غربي گرديد تا اينكه به سال (539 ق م) به دست كوروش سقوط كرد و نژاد آريايي ساكن نژاد سامي گرديد.
‏4
‏روي هم رفته‏ مي‏‌‏توان گفت كه آشوريان و به دنبال آنها كلدانيان بيشتر در كارها عمل نشان دادند. در اندازه حساب بيشتر وقت به كار بردند و براي تشخيص آينده‏‌‏شان از آسمان و سيارات مدد خواستند و به بررسي حال آنها پرداختند و توانستند مسير سيارات را بدانند و خسوف و كسوف را تعيين كنند. ضرب و تقسيم را دريافتند ، اندازه و طول وزن را تعيين كردند و اين مسائل از كلدانيان و آشوريان به ساير ملل و مردم رسيد و تقويم زمان را به پايه گزاري كردند. سال را به دوازده ماه قمري و هفته و روزهاي هفته را مشخص كردند و ساعت را اختراع نمودند و شبانه روز را به 24 ساعت تقسيم‏ مي‏‌‏كردند ودقيقه و ثانيه را نيز مشخص نمودند اين اختراعات و اكتشافات آنها در تحولات تمدن تاثير بسزايي گذاشت و علوم نجوم در رياضيات از ابتكارات آنهاست و بنيان دنياي جديد كه بر پايه علم قرار گرفته بر اساس علوم كلدانيها استوار شده است.
‏نتيجه تسلط آريايي‏‌‏ها بر بين‏‌‏النهرين و نفوذ بعدي آنها به درياي اژه از شمال غرب و سرزمين مصر از جنوب غرب بزرگترين فرمانروايي دنياي قديم را به وجود آوردند، اين امپراتوري وسيع با تقسيم قلمرو آن به نام ساتراپها و احداث جاده‏‌‏ها و برقراري چاپارخانه‏‌‏ها در ارتباط تمدنها و گسترش اطلاعات ملل آن عصر نقش بزرگي داشته است.
‏پس متوجه‏ مي‏‌‏شويم كه امور مربوط به اقتصادي و تجاري و يا قدرت نمايي لازمه‏‌‏ي آشنايي با خط و قراردادهايي بود كه با آن قراردادها خواسته‏‌‏ها به طرف مقابل تفهيم و توجيه شود و كاهن مصري و بين‏‌‏النهرين شايد اولين مخترع خط و چگونگي پيدا كردن آنها بر روي الواح و هنر مربوط به آن اولين مخترع خط و الواح در خاورميانه باشند كه اين خط ابتدا در مصر به صورت تصوير كه امروزه به نام هيروگلف و در بين مردم بين‏‌‏النهرين به صورت ميغ كه به كار رفته بنام خط ميخي معروف است بعدها مردم فينيقي اصوات را ابداع كردند و يك حرف را با يك صدا به كار بردند.
‏بعد از خط و اصوات قدمهاي اوليه در علوم چو هيأت در رياضيات و سالنامه نگاري از همين منطقه برداشته شد. به دنبال آن از همه مهم‏‌‏تر نخستين مجموعه مدون قانوني گرچه‏ نمي‏‌‏توان به مفهوم حافظ حقوق انسان‏‌‏ها دانست ولي در رديف خود يك نوع مقررات مي

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 3827 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 56

حجم فایل:50 کیلوبایت

 قیمت: 10,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل