تحقیق تاریخچه کشتی

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 7 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏تاریخچه ‏کشتی‏:
‏پیدایش ورزش کشتی را به (( تئو سیوس)) پادشاه آتن و قهرمان ‏
‏(( آتیکا)) و پسر او ((اوژیوس)) نسبت داده اند و به این ترتیب یکی از قدیمی ترین ورزشها به شمار می رود. کتیبه های دهکده بنی حسن در مصر نشان می دهد که این ورزش در پنج هزار سال پیش در مصر متداول بوده است . این ورزش جزئی از ورزشهای پنجگانه پنتاتلون می باشد و در المپیاد قدیم روم انجام می شده است . بطوری که در کتابها دیده می شود کشتی در سال 1222 در انگلستان تمرین می شده لکن تاریخ دقیق برگزاری و انجام مسابقات در این کشور سال 1520 میلادی می باشد. در این سال (( هانری هشتم )) در یک مسابقه کشتی در مقابل (( فرانسیس اول )) پادشاه فرانسه قرار گرفت و مغلوب وی شد. قوانین اولیه این ورزش به روش‏
‏ (( کامبراندووست مورلند )) بوده که بر طبق آن دستها به اطراف بدن زده می شد و کشتی گیری که هر قسمت از بدن غیر از پاهایش با زمین برخورد کند بازنده ومحسوب می شد. کشتی ورزشی است که شاید به درازای تاریخ قدمت داشته و بخصوص که در تاریخ ایران با یکی از سنن قدیم یعنی آئین کشتی بستن پیوند می یابد این قرابت از آنجاست که نام کشتی از نام کمربند مخصوص زردشتیان می آید که اصل آن در زبان پهلوی (( کستیک )) و در زبان فارسی دری کشتی بوده است.‏
‏در نهج الفصاحه آمده است : فرشتگان از بازیهای شما جز در اسب دوانی و کشتی حضور نمی یابند .
‏2
‏کشتی یکی از ورزشهای مبارزه ای بسیار قدیمی است که از خلقت جهان تا کنون متداول بوده است . اشعار هومر در کتاب ایلیاد نشاندهنده اهمیت این ورزش در 2000سال قبل از میلاد است . کشتی به عنوان یک ورزش اصلی در هجدهمین دوره مسابقات المپیک یونان (704 سال قبل از میلاد) شناخته شده است . افلاطون فیلسوف مشهور یونانی دو بار در مسابقات کشتی با احراز مقام به دریافت جایزه نایل آمد . می گویند نام افلاطون(=چهارشانه) را معلم کشتی او به وی داده بود ونام اصلی او اریستوکلس بود. آثار باستانی به دست آمده نشاندهنده این است که مصر و ژاپن و چین هم مانند ایران دارای سابقه طولانی در کشتی هستند .
‏ کشتی از دوران صفویه به سبب آنکه روح سلحشوری و پهلوانی واقعی را در انسان به وجود می آورد به عنوان یکی از ورزشهای ملی و اسلامی در‏
‏ زورخانه ها و میادین ورزشی متدال گشت و می توان گفت که کشتی باستانی امروزی از آن دوران سرچشمه می گیرد . پهلوانان بزرگی نظیر پهلوان اکبر خراسانی- یزدی - حاج محمد صادق - حاج سید حسن رزاز و در دوران معاصر شادروان غلامرضا تختی چهره هایی از ورزش کشتی و پهلوانی به معنی واقعی کلمه بوده اند .
‏کشتی در قدیم بین دو نفر با هر وزنی تا شکست حریف (ضربه فنی) انجام می گرفت . اما امروزه تحولاتی صورت گرفته است . هدف از ورزش کشتی اجرای فنون مختلف و رسانیدن قسمت بالای پشت حریف (دو کتف) به زمین یا تشک است .
‏3
‏ 
‏درباره کشتی بیشتر بدانیم!
‏ورزش کشتی يکی از با سابقه ترين رشته های ورزشی است که از دوران باستان به اشکالی در نقاط مختلف ايران رواج داشته است. آن چه بيش از هر چيز بر کشتی در سرتاسر ايران حکمفرما بوده نه صرفا" جنبه ی بدنی و ورزشی آن بلکه بيشتر از آن به جهت روح جوانمردی و سلحشوری و انگيزه ای برای آمادگی بدنی در مقابل حوادث گوناگون از جمله جنگ های تن به تن و دفاع از کيان و مملکت و ايستادگی در مقابل زورمندان بوده است.
‏کشتی های محلی ايران به نام های گوناگون مشهور بوده و هر کدام برای خود لطف و منزلتی ويژه دارند و مشهورترين آن ها عبارتند از :
‏کشتی پهلوانی، اين کشتی در زورخانه ها متداول است.
‏کشتی آشيرما ، اين کشتی در اغلب مناطق آذربايجان رواج دارد.
‏4
‏کشتی گرش ، در مناطق ترکمن نشين .
‏کشتی ‏لوچو ، در روستاهای مازندران.
‏کشتی باچوخه ، اين کشتی در بعضی از مناطق خراسان اجرا می شود.
‏کشتی زوران پاتوله ، کشتی سنتی و محلی کردستان .
‏کشتی پهلواني: ‏کشتی پهلوانی از انواع کشتی است که در آن هر يک از دو نفر تلاش می کنند با زور و فن پشت ديگری را به زمين برساند و يا با اجرای فنّ مناسب خاصّ اين کشتی امتياز لازم را کسب کند .
‏هدف اصلی ورزشکاران در زورخانه اين است که با پرداختن به انواع حرکات و عمليات ورزشی رفته رفته جسم و روح خود را قوی کنند و خود را به مقام پهلوانی که از دو جنبه ی جسمی و معنوی حائز اهميت است برسانند. از انواع کشتی های پهلوانی نيز بايد به اين موارد اشاره کرد:
‏کشتی دوستانه: اين نوع کشتی بيشتر به خاطر تمرين و مرور فن صورت‏
‏ می گيرد و با اجازه ميداندار يا پيشکسوت ترين فرد حاضر اجرا می شود.
‏کشتی خصمانه: به تقاضای قبلی يکی از دو حريف و موافقت پيشکسوت يا پهلوان انجام می گيرد تا معلوم شود چه کسی برتر و زورمندتر است.
‏کشتی دوره ای: در زورخانه های قديم چنين رسم بود که پس از خاتمه ی ورزش و مراسم دعا، کسی که به قدرت خود اطمينان کافی داشت، دست خود را به طرف يکايک حاضران دراز می کرد تا هر کس که مايل است به وسط گود بيايد و با او کشتی بگيرد. کشتی گرفتن با چند حريف کاری بسيار مشکل است و از عهده ی هر کس برنمی آيد.

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4052 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 7

حجم فایل:29 کیلوبایت

 قیمت: 10,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل