تحقیق بررسي موانع و ارائه راهكارهاي توسعه روابط متقابل صنعت و دانشگاه در ايران
دسته بندي :
دانش آموزی و دانشجویی »
دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 41 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
4
1
1
بررسي موانع و ارائه راهكارهاي توسعه روابط متقابل صنعت و دانشگاه در ايران
چكيده
اين مقاله، حاصل اجراي طرح تحقيقاتي ملي با عنوان «بررسي موانع روابط متقابل صنعت ـ دانشگاه و ارائه راهكارهاي اجرايي» ميباشد. در اين نوشتار ضمن بررسي پيشينه تحقيق، به تبيين موضوع و روش تحقيق پرداخته شده است.براي اجراي طرح از روش تحقيق ميداني كه با مطالعات گسترده كتابخانهاي مورد پشتيباني قرار گرفته استفاده شده است. نمونه آماري شامل خبرگان بخش صنعت و دانشگاه در استانهاي تهران، اصفهان و خراسان بوده و از تكنيكهاي كيفي و كمي براي تحليل اطلاعات استفاده شده است. براساس نتايج بدست آمده از اجراي طرح مزبور عدم هماهنگي مراکز تحقيقات دانشگاهي با مراکز صنعتي، عدم ارتباط ميان سياستهاي راهبردي بخش صنعت با سياست هاي راهبردي تحقيقات دانشگاهي، کم توجهي مراکز صنعتي به بهرهبرداري از نتايج تحقيقات دانشگاهي ، عدم ثبات مديريت در مراکز صنعتي، نامناسب بودن سياستهاي کلان پژوهشي کشور، شناخت ناکافي مراکز تحقيقات دانشگاهي از مسائل و مشکلات مراکز صنعتي، تفاوت فرهنگ سازماني مراکز تحقيقات دانشگاهي باصنايع و بالاخره عدم اعتماد مراکز صنعتي به کاربردي بودن تحقيقات دانشگاهي از مهمترين موانع توسعه روابط متقابل صنعت و دانشگاه در ايران ميباشند.
4
1
2
واژههاي كليدي: روابط- صنعت و دانشگاه- روابط صنعت و دانشگاه- موانع روابط صنعت و دانشگاه
مقدمه
كشورهاي در حال توسعه، راهبردهاي متفاوتي را براي دستيابي به توسعه ملي پيشنهاد مينمايند. آنچه مسلم است در تمامي اين راهبردها علم و تكنولوژي محور اصلي توسعه به شمار ميآيند. بنابراين ضرورت تعامل دانشگاه و صنعت1 . University - Industry Interaction
با توجه به پيشرفتهاي سريع علم و تكنولوژي امري روشن و بديهي است. چرا كه صادرههاي دانشگاه يا نيروي انساني متخصص و ماهر در زمينههاي گوناگون و همچنين اختراع و اكتشاف و نوآوري علمي و گسترش دامنة علم و دانش، بخش بسيار مهمي از واردههاي بخش صنعت است. ايجاد هماهنگي و ارتباط مؤثر بين اين دو بخش در توسعه ملي داراي اهميت بسزائي ميباشد. در اين مقاله براساس پژوهش انجام شده به بررسي موانع ارتباط دانشگاه و صنعت و ارائه راهكارهاي مناسب براي رفع اين موانع پرداخته خواهد شد.
موضوع تحقيق
4
1
4
به منظور بررسي موانع برقراري ارتباط مؤثر بين دانشگاه و صنعت در كشور، پژوهشي با هدف شناسائي راهكارهاي اجرائي رفع موانع ارتباط دانشگاه و صنعت در سه استان بزرگ تهران، خراسان و اصفهان صورت گرفت.
مسائل اساسي كه در اين پژوهش مورد توجه قرار گرفت عبارتند از:
ميزان هماهنگي مراكز تحقيقات دانشگاهي با مراكز صنعتي؛
چگونگي ارتباط ميان سياستهاي راهبردي بخش صنعت با سياستهاي راهبردي تحقيقات دانشگاهي؛
ميزان توجه مراكز صنعتي به بهره برداري از نتايج تحقيقات دانشگاهي؛
سياستهاي كلان پژوهشي كشور در تجهيز منابع و هدايت مراكز تحقيقات دانشگاهي در زمينه رفع مشكلات صنايع؛
ميزان تأثير ثبات مديريت در مراكز صنعتي بر گرايش به انجام تحقيقات دانشگاهي؛
ميزان شناخت مراكز تحقيقات دانشگاهي از مسائل و مشكلات مراكز صنعتي؛
فرهنگ سازماني مراكز تحقيقات دانشگاهي؛
ميزان اعتماد مراكز صنعتي به كاربردي بودن تحقيقات دانشگاهي.
به هر حال، باعنايت به مطالب فوق اساسيترين مسئله تحقيق، بررسي و شناخت موانع اصلي برقراري ارتباط مناسب بين دانشگاه و صنعت در كشور ميباشد كه با استفاده از مطالعات كتابخانه
4
1
5
اي، تحقيق ميداني و نظر خواهي از خبرگان صنعت و دانشگاه دادههاي پژوهش گردآوري شد و بر مبناي فنون تحليل كمي و كيفي مورد بررسي و تحليل قرار گرفت.
پيشرفت و توسعه هر كشوري بستگي به تعامل صحيح دو بخش مهم صنعت و دانشگاه دارد. در واقع، يكي از پر ارزش ترين منابعي كه جامعه براي پيشرفت و توسعه در اختيار دارد، دانشگاه است. ارتقاي تكنولوژي بر نوعي زمينه سازي در جامعه متكي است؛ دانشگاه به عنوان بستر واقعي تربيت نيروي انساني در اين رابطه نقشي غير قابل انكار دارد.
بررسي پيشينه تحقيق
پيشرفت و توسعه در واقع عبارت است از نوعي توانايي و گنجايش براي آنچه مردم ميتوانند با هر وسيلهاي كه در اختيار دارند انجام دهند تا وضع زندگي خود و ديگران را بهبود بخشند. بنابراين، توسعه و پيشرفت، به معناي داشتن تمايل شديد به بهبود بخشيدن و توانايي در تحقق اين آرزوست. به هر حال، در روزگار ما هر كشوري تلاش در راه توسعه دارد، زيرا توسعه هدفي است كه اكثر مردم آن را ضروري ميدانند[1].
بر اين اساس به بررسي نقش دانشگاه در توسعه صنعتي، بررسي پيشينه ارتباط دانشگاه و صنعت در ايران و وضعيت ارتباط دانشگاه با صنعت در كشورهاي مختلف جهان و ارتباط صنعت ـ دولت و دانشگاه پرداخته مي