ارزيابي سهام از طريق تجديد ارزيابي دارايي ها 249 ص
دسته بندي :
دانش آموزی و دانشجویی »
دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 251 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
1
ارزيابي سهام از طريق تجديد ارزيابي دارايي ها
از ديدگاه فروشندگان سهام هر شرکت ، مهمترين عامل براي تصميم گيري در خصوص فروش سهام ، قيمت روز اموال و دارايي هاي آن مي باشد و مبناي گذاري سهام قيمت روز اموال و داراييهاي شرکت است و تجديد ارزيابي اموال و داراييهاي شرکت با دو روش زير امکان پذير مي باشد :
الف : تجديد ارزيابي با روش شاخص بانک مرکزي و تفاوت نرخ ارز
شاخص بانک مرکزي نشان دهنده حداقل افزايش قيمت ها مي باشد . از طرفي نرخ ارز طي سنوات گذشته تغييرات قابل توجهي داشته است ، لذا چنانچه اثرات اين دو عامل در داراييهاي ثابت شرکت محاسبه گردد ، امکان برآرود قيمت روز اموال و داراييهاي ثابت شرکت ميسر مي شود و از آنجايي که داراييهاي ثابتي که بيشتر از ده سال قبل خريداري شده ، عملاً مستهلک گرديده اند لذا چنانچه تغييرات داراييهاي ثابت و استهلاکات آنها از ده سال قبل به با شاخص بانک مرزي محاسبه گردد ، قسمت روز دارايي ها بدون احتساب تغييرات نرخ ارز بدست خواهد امد و سپس با استفاده از آخرين جدول داراييهاي ثابت اقلام ارزبر آنها برآورد مي شود و پس از آن چنانچه شرکت داراي کسري ذخيره براي اقلامي از قبيل ماليات ، بيمه ، مطالب مشکوک الوصول ، بازخريد خدمت کارکنان باشد ، کسري ذخاير مربوطه برآورد و مجموع اين ارقام محاسبه مي گردد .
در حاليتي که شرکت در ساير شرکتها سرمايه گذار باشد قيمت روز سرمايه گذاري شرکت در ساير شرکتها به يکي از روشهاي فوق برآورد شده و پس از آن قيمت روز سهام به شرح زير محاسبه مي شود .
حقوق صاحبان سهام طبق دفاتر
کسر مي شود کسري ذخاير
حقوق صاحبان سهام پس از تعديلات
اضافه مي شود :
تفاوت ارزش روز داراييهاي ثابت با شاخص بانک مرکزي
تفاوت ارزش روز داراييهاي ثابت با نرخ ارز
تفاوت ارزش روز داراييهاي جاري با نرخ ارز
2
تفاوت ارزش روز سرمايه گذاري در ساير شرکتها
جمع
کسر مي شود :
تفاوت ارزش روز بدهيهاي ارزي
قيمت روز سهام شرکت
ضمناً چنانچه اثرات تورمي فوق در هر يک از حسابهاي ذيربط عمل گردد ، امکان استخراج ترازنامه با قيمت روز اموال فراهم مي شود و بطور خلاصه قيمت روز سهام از تفاوت داراييها با قيمت روز ، منهاي بدهيها با قيمت روز بدست مي آيد .
ب- تجديد ارزيابي با روش کارشناسي رسمي دادگستري
در اين روش ، ابتدا قيمت روز اموال و داراييهاي ثابت شرکت توسط کارشناسان رسمي دادگستري برآورد و گزارش مي گردد . آنگاه ميزان ارز موجوديهاي جنسي شرکت ، وجوه نقد ارزي ، مطالبات ارزي و بدهيهاي ارزي و نرخ ارز ثبت شده در دفاتر مشخص و تفاوت نرخ ارز آنها برآورد مي گردد . و پس از آن چنانچه شرکت داراي کسري ذخيره براي اقلامي از قبيل ماليات ، بيمه ، مطالبات مشکوک الوصول و بازخريد خدمات کارکنان باشد ، مجموع اين ارقام نيز محاسبه مي گردد .
سپس قيمت روز سرمايه گذاري شرت در ساير شرکتها به يکي از روشهاي فوق برآورد مي گردد و پس از آن قيمت روز سهام به شرح ذيل محاسبه مي شود .
حقوق صاحبان سهام طبق دفاتر
کسر مي شود : کسري ذخاير
حقوق صاحبان سهام پس از تعديلات
اضافه مي شود :
تفاوت ارزش روز داراييهاي ثابت با قيمت کارشناس دادگستري
تفاوت ارزش روز داراييهاي جاري با نرخ ارز
تفاوت ارزش روز سرمايه گذاريها
جمع
کسر مي شود :
3
تفاوت ارزش روز بدهيهاي ارزي
قيمت روز سهام شرکت
قيمت روز سهام شرکت
تعداد سهام
قيمت روز هر سهم =
ضمناً چنانچه اثرات تورمي فوق در هر يک از حسابهاي ذيربط عمل گردد ، امکان استخراج ترازنامه با قيمت روز اموال فراهم مي شود و بطور خلاصه قيمت روز سهام از تفاوت داراييهاي با قيمت روز ، منهاي بدهيها با قيمت روز بدست مي آيد .
لازم به تذکر است چنانچه ؛ در اين روش موجوديهاي جنسي نيز توسط کارشناس رسمي دادگستري ارزيابي گردد ، صرفاً ساير اقلام داراييهاي جاري از قبيل موجودي نقد ارزي و مطالبات ارزي از طريق تفاوت نرخ ارز ، ارزيابي مي شوند .
مثال شرکت فرزانگان در سال 1363، بمنظور اجراي طرح توليد کاغذ صنعتي تأسيس گرديده است .
اطلاعات مالي ذيل در راتباط با فعاليتهاي شرکت در دست مي باشد :
1. منابع ريالي مصرف شده در طرح مزبور تا سال 1372 به شرح ذيل بوده است :
ارقام : ميليون ريال
سال
63
64
65
66
67
وجوه
6
1/219
7/17
28
8/85
سال
68
69
70
71
72
وجوه
3/207
5/584
4808
2/6623
8/7870
2. مجموعه ارز مصرفي طرح توليد کاغذ تا پايان سال 1372 به شرح ذيل بوده است.
4
دلار مصرف شده به نرخ دولتي
مارک« « رقابتي
ارز تخصيصي به نرخ دولتي (دلار)
ارقام: ميليون
7/30
7/1
7/4
معادل ريالي
2149
680
329
3158
الگوي سه مرحله اي رشد : در الگوي سه مرحله اي فرضي بر اين گذاشته مي شود که رشد سود تقسيمي داراي سه مرحله متفاوت است . در حالي که در الگوي مبتني بر رشد ثابت سود تقسيمي فرض بر اين گذاشته مي شد که سود تقسيمي داراي رشد ثابت ، دائمي و هميشگي است . در الگوي سه مرحله اي ، در مرحله نخست ، فرض بر اين است که سود تقسيمي با نرخ ثابت ga براي دوره A سال رشد مي کند . پس از اين ، مرحله انتقالي پيش مي آيد که از سال A+1 تا نقطه زماني B طول مي کشد . در دوره انتقالي نرخ رشد سود تقسيمي به صورت خطي کاهش مي يابد و به يک نرخ رشد دائمي و ثابت بنام gn مي رسد . اين نرخ رشد ثابت و دائمي gn ، را نرخ رشد عادي شرکت در بنلد مدت مي نامند . در نمودار زير نرخ رشد سود تقسيمي در اين سه مرحله نشان داده شده و فرض بر اين است که در آغاز نرخ رشد سود تقسيمي از نرخ رشد عادي شرکت در بند مدت بيشتر است .
نرخ رشد هر يک از سالهاي دوره انتقالي با فرمول زير محاسبه مي شود .
نمودار : نرخ رشد سود تقسيمي در طي زمان
در فرمول فوق اگر Z با S برابر باشد ، به مرحله انتقالي مي رسيم . نرخ رشد بصورت نرخ رشد ثابت در بلند مدت (gn) در مي آيد . بنابراين با فرض با فرض در دست داشتن