بيمه هاي اشخاص 477 ص

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..DOC) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 466 صفحه

 قسمتی از متن word (..DOC) : 
 

‏بخش اول
‏مفاهيم بنيادي بيمه‏‌‏هاي اشخاص
‏علل پيدايش، گسترش و تكامل بيمه‏‌‏هاي اشخاص
‏از آغاز پيدايش جوامع انساني، بشر همواره در جستجوي تأمين جسمي، اقتصادي، اجتماعي و سياسي خود بوده است. بيمه‏‌‏هاي اشخاص هم درست به همين دليل يكي از ابداعات انسان‏‌‏ها براي به دست آوردن تأمين اقتصادي به حساب مي‏‌‏آيد.
‏از يك ديدگاه مي‏‌‏توان بيمه‏‌‏هاي اشخاص را به چند بخش مهم تقسيم كرد كه هر يك از آن‏‌‏ها بالقوه آثاري مثبت يا منفي در جوامع بشري دارند. بيمه‏‌‏هاي اشخاص علاوه بر اينكه يك محصول به حساب مي‏‌‏آيد، در راستاي تأمين نيازهاي اوليه جوامع انساني، در زمره‏‌‏ي خدمات مهم و قابل توجه نيز شمرده مي‏‌‏شود.
‏ابناي بشر نياز به تأمين دارند و اين امر غريزي و شاخه‏‌‏هايي از ثبات و اطمينان اجتماعي است. شركت‏‌‏هاي بيمه با ارائه بيمه‏‌‏هاي اشخاص، زندگي انسان‏‌‏ها را ارزيابي نمي‏‌‏كنند؛ بلكه هدف اصلي و اساسي، ارزيابي و حراست از ارزش‏‌‏هاي اقتصادي زندگي انسان‏‌‏هاست. ارزش مادي و اقتصادي درآمد حاصل از كار و فعاليت يك انسان، تأمين‏‌‏كننده نياز مادي او است كه انسان بدان متكي است. بنابراين، بيمه‏‌‏هاي زندگي، علاوه بر جنبه خدماتي و انساني آن، مي‏‌‏تواند نيازهاي مالي و اقتصادي خانواده‏‌‏ها را نيز برطرف سازد.
‏بيمه‏‌‏هاي اشخاص يكي از شاخص‏‌‏هاي شناخته شده در سنجش تأمين و رفاه مردم‏ كشورهاست و كشورهايي كه مردم آن به فراخو‏ر‏ نياز خود از اين تأمين برخوردارند، با اطمينان و اعتماد بيشتري در برنامه‏‌‏ريزي، توسعه و گسترش جامعه خويش مشاركت مي‏‌‏نمايند.
‏تاريخچه‏‌‏ي بيمه‏‌‏هاي اشخاص به چند قرن قبل باز مي‏‌‏گردد.‏ نخستين بيمه‏‌‏نامه، در زمان ملكه اليزابت اول صادر گرديد كه به صورت يك بيمه ‏«‏عمر زماني ساده‏»‏. Temporary Assurance
‏ بود، و زندگي بيمه‏‌‏گذار را براي مدت يك سال تحت پوشش قرار مي‏‌‏داد. آقاي هارولد. اي. رايز
. Harold E.Rayaes: History of Brutish Insurance
‏ در كتاب ‏«‏تاريخچه‏‌‏ي بيمه در انگلستان‏»‏ مي‏‌‏نويسد كه اولين بيمه‏‌‏نامه در 18 ژوئن ‏1583 صادر گرديد كه زندگي آقاي ‏«‏ويليام گيبونز‏». William Gibbons.
‏ را به مدت يك سال تحت پوشش بيمه‏‌‏اي قرار داده بود. سرمايه بيمه، معادل 3836 پوند بود كه نرخ حق بيمه آن 8 درصد و 16 بيمه‏‌‏گر هر يك به فراخور حال خود سهمي از آن را تقبل كرده بودند.
‏بيمه‏‌‏هاي اشخاص در مراحل بَدوي و ابتدايي خود بر پايه و اصول علمي و فني و مبني بر جداول حق بيمه و نحوه‏‌‏ي انتخاب ريسك پايه‏‌‏گذاري نشده بود و به همين دليل، توسعه و گسترش و پيدايش ‏«‏جدول مرگ و مير‏». Mortality Table
‏، نقطه عطفي در تاريخچه بيمه‏‌‏هاي اشخاص محسوب مي‏‌‏گردد؛ زيرا با به كارگيري اصول علمي و فني در بيمه‏‌‏ها و آن هم پس از تجارب حاصله طي چند قرن، اولين بيمه‏‌‏نامه در سال 1807 ميلادي بر پايه و اساس همين معيارهاي فني صادر گرديد.
‏در سال‏‌‏هاي آغازين پيدايش بيمه‏‌‏هاي اشخاص، صدور بيمه‏‌‏نامه بدون توجه به اصول پزشكي انجام مي‏‌‏شد و صرفاً كافي بود كه شخص متقاضي در مقابل مديران شركت بيمه ظاهر گردد و آن‏‌‏ها با مذاكره با وي و داوري ظاهري، خطر را ارزيابي كنند. در سال‏‌‏هاي بعد، پزشكان به جمع اين مديران اضافه شدند و ارزيابي خطر صرفاً بر اساس اظهارات متقاضي بيمه و از روي ظاهر وي انجام نمي‏‌‏پذيرفت.
‏به مرور زمان و با گسترش روزافزون بيمه‏‌‏هاي اشخاص‏، اين روند ارزيابي غيرعملي و ناكافي به نظر مي‏‌‏رسيد و از سويي اهميت معاينات‏ كامل پزشكي به منظور گزينش و ارز‏يابي واقعي خطر، مورد توجه قرار گرفت و به همين دليل، شركت‏‌‏هاي بيمه قبل از صدور بيمه‏‌‏نامه از متقاضي مي‏‌‏خواستند تا درباره‏‌‏ي سلامتي خود از يكي از پزشكان گزارشي اخذ نمايد.
‏به تدريج پرسش‏‌‏نامه‏‌‏هايي پزشكي شكل گرفته و كامل گرديدند و شركت‏‌‏هاي بيمه قبل از صدور بيمه‏‌‏نامه با ارزيابي دقيق اطلاعات مندرج در فرم‏‌‏هاي پزشكي و سابقه‏‌‏ي سلامتي فرد متقاضي و اعضاي خانواده‏‌‏اش،‏‌‏ به بررسي دقيق خطر مورد بيمه پرداختند.
‏با توجه ب‏ه اينكه تجارب به دست آمده در آغاز، خلأ مشهودي را بين اطلاعات موجود و اطلاعات مورد نياز با واقعيت‏‌‏ها نشان مي‏‌‏داد، به همين مناسبت پزشكان و ‏«‏محاسبان فني‏»‏ به همكاري نزديك و تنگاتنگ پرداختند.‏ تحقيقات در مورد مرگ و مير، منتج به آميزش و تركيب اطلاعات فني ـ پزشكي گرديد؛ كه در نهايت باعث به دست آمدن يك سري اطلاعات مفيد در مورد عوامل مؤثر هر خطر شد و بيمه‏‌‏گران با دسترسي به اين اطلاعات با اطمينان خاطر بيشتري به كار صدور بيمه‏‌‏نامه پرداختند.
‏بهتر است به طور خلاصه به نياز انسان‏‌‏ها به بيمه‏‌‏هاي اشخاص اشاره‏‌‏اي كنيم. بررسي‏‌‏هاي انجام شده ‏نشان مي‏‌‏دهند كه معمولاً انسان‏‌‏ها به دلايل پنجگانه‏‌‏ي زير به خريد بيمه‏‌‏هاي اشخاص اقدام مي‏‌‏كنند:
‏1 ـ 1 نياز اصلي و اساسي فيزيولوژيكي انسان،
‏2 ـ 1 نياز به حفظ و حراست خود در قبال خطرهاي خارجي،
‏3 ـ 1 نياز به عشق، محبت و فعاليت‏‌‏هاي اجتماعي،
‏4 ـ 1 اقناع حس احترام نسبت به خويشتن،
‏5 ـ 1 خودآگاهي و تكامل.
‏عمدتاً خطرهايي را كه انسان در برابر آن‏‌‏ها آسيب‏‌‏پذيري بيشتري دارد، به دو نوع تقسيم مي‏‌‏كنند:
‏الف ـ خسارات مالي،
‏ب ـ خسارات جاني.
‏بديهي است كه انسان نمي‏‌‏تواند زمان بروز اين گونه خطرها را پيش‏‌‏بيني كند. البته در عصر حاضر و با بهره‏‌‏گيري از فن‏‌‏آوري نو مي‏‌‏توان در بعضي از مواقع بروز حوادث و سوانح طبيعي از ق
‏بيل‏ توفان يا زلزله را پيش‏‌‏بيني كرد. اما آيا مي‏‌‏توان از ضرر و زيان‏‌‏هاي مادي ‏آن‏‌‏ها هم جلوگيري كرد؟ بلي، جلوگي‏ري از ضرر و زيان‏‌‏هاي مادي اين گونه حوادث بر عهده‏‌‏ي شركت‏‌‏هاي بيمه نهاده شده است كه اين، همانا عصاره و مفهوم يا به عبارت ديگر، كاربرد بيمه است.
‏آيا راهي براي جلوگيري از مرگ، به ويژه مرگ‏‌‏هاي زودرسي و دور از انتظار وجود‏ دارد؟ آيا هرگز فكر كرده‏‌‏ايد كه مرگي زودرس مي‏‌‏تواند چه عواقب اقتصادي ناگواري را به دنبال داشته باشد؟ در جوامع اسلامي، انسان‏‌‏ها با اتكال به خداوند متعال كمتر تمايل به خريد بيمه‏‌‏هاي اشخاص نشان مي‏‌‏دهند و حال آنك‏ه قادر مطلق، راه و چاه را در مق‏ا‏ب‏ل انسان‏‌‏ها قرار داده و راه‏‌‏هاي جلوگيري از مخاطرات، يا كاهش آن را به انسان‏‌‏ها آموخته است. يكي از راه‏‌‏هاي كم كردن مخاطرات يا بهتر بگوييم خنثي نمودن آثار منفي مرگ نابهنگام در جوامع انساني، تأمين قابل ابتياع از طريق بيمه‏‌‏هاي اشخاص است اگر حادثه‏‌‏اي ناگوار منجر به مرگ و از دست رفتن زندگي گرد‏د‏، اين بيمه‏‌‏هاي عمر است كه ضرر و زيان مالي و اقتصادي حاصل از آن را جبران مي‏‌‏كنند. اما اگر حادثه منجر به از كار افتادگي يا نقص عضو گردد، غرامت تحت پوشش بيمه‏‌‏نامه حادثه يا درماني، قابل پرداخت خواهد بود.
‏از ديدگاه جامعه، بيمه‏‌‏هاي اشخاص يك طرح اجتماعي است تا از طريق جمع‏‌‏آوري پول (حق بيمه) بتوان خسارات فوت و از كارافتادگي و نقص عضو گروهي از افراد را كه زودتر از موعد مورد انتظار دچار اين حوادث شده‏‌‏اند، جبران نبود.
‏درباره‏‌‏ي اين تأمين مالي و مادي سؤالات متعددي به ذهن متبادر مي‏‌‏گردد: تأمين تا چه مبلغ و چه ميزان؟ خطر بيمه‏‌‏پذير تا چه حدي با زندگي خانواد‏گي‏ فرد ارتباط نزديك دارد يا بر آن تأثيرات مثبت و يا منفي مي‏‌‏گذارد؟ شواهد و دلايل متعددي، نشان‏‌‏دهنده‏‌‏ي اين واقعيت‏‌‏اند كه عكس‏‌‏العمل‏‌‏هاي افراد در مقابله با خطر تا حدود زيادي به شخصيت، تعليم و تربيت، جنس و سن فرد بيمه شده بستگي دارد.

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4233 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .DOC

تعداد صفحات: 466

حجم فایل:313 کیلوبایت

 قیمت: 20,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل