تحقیق بلاست برنج

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..docx) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 8 صفحه

 قسمتی از متن word (..docx) : 
 

1
‏بیماری بلاست برنج
‏ BLAST OF RICE‏
‏بلاست یکی از مهمترین بیماریهای برنج در سراسر جهان است. مدیریت زراعی براین بیماری به شدت تأثیر می گذارد. کاهش محصول و هزینه های اضافی برای کنترل بیماری در جایی که کشاورزان به صورت زراعت متمرکز همراه با نهاده های زیاد اجرا می کنند، در بیشترین حد است.در کشت آبی برنج در مناطق معتدل یا در بلندیهای مرتفع مناطق استوایی و در برنج های فرابوم دیم ، بلاست شدیدترین وضعیت را دارد.
‏علائم:
‏پاتوژن روی تمام قسمتهای هوایی بوته لکه هایی تولید می کند اما بندرت به غلاف برگ حمله می کند. مشخصات لکه ها روی پهنگ برگ بر حسب محیط و مقاومت میزبان متغیر است. لکه ها در ابتدا اغلب سفید تا سبز خاکستری فام با حاشیه های سبز تیره تر هستند. لکه های پیرتر معمولاً سفید خام تا خاکستری با حاشیه های نکروزی هستند، شکل آنها متغر است اما به طور مشخص لوزی شکل هستند. آلودگی یقه می تواند کل پهنک برگ را از بین می برد، آلودگی گره گردن خوشه که بلاست گردن یا بلاست پوسیدگی گردن نامیده می شود، در اغلب محیط هایی که بلاست معضل است، مخربترین علامت است.
2
‏عامل بیماری:
Pyricularia oryzae ( Cooke) Sacc.‏ عامل بلاست برنج است. تلئومورف این قارچ که Magnoporthe grisea ( T.T.Hebert) Yaegashi & Udagawa ‏ است در طبیعت پیدا نشده است. این قارچ آسکومیستی از خانواده Physosporelleaceae‏ است که آسکوسپورهای شفاف، دوکی شکل با سه دیواره ی عرضی در آسکهای یک جداره تولید می کند. این قارچ هتروتالیک است و کنترل آمیزش دوقطبی دارد، اما ژنهای اضافی نیز وجود دارند که چرخه جنسی را کنترل می کنند.
‏چرخه بیماری:
‏قارچ عامل بیماری بلاست زمستان را به صورت میسلیوم در بقایای آلوده برنج، کاه و کلش و بعضی از علفهای هرز به سر می برد و یا اینکه به صورت میسلیوم و اسپر در روی بذور حاصل از مزرعه آلوده وجود دارد. وقتی در هار شرایط جوی برای رویش میسلیوم و جوانه زدن اسپر مساعد گردد، میسلیوم ها در روی کاه وکلش رشد کرده و تشکیل کنیدیوفر می نماید و روی این کنیدیوفرها ، کنیدی ها تشکیل می شود. ا وزش باد کنیدی ها در هوا پراکنده گردیده و این کنیدی های معلق در هوا روی برگهای برنج قرار می گیرند. در صورت مساعد ودن شرایط اسپور
3
‏جوانه زده و به داخل سلول نفوذ کرده و ایجاد علائم می کند.
‏کنترل:
‏ ‏استفاده از ارقام مقاوم در نواحی تحت آبیاری مناطق استوایی.
‏2- ‏تنظیم تاریخ کاشت: در برنج کاریهای فرابوم مناطق استوایی، برنجی که بلافاصله بعد از شروع فصل بارندگی کاشته می شود احتمالاً بیش از برنج دیرکاشت از آلودگی بلاست، می گریزد. در بنگلادش کاشت زود هنگام شرایط را برای بیماری محدود می کند.
‏3- ‏ ‏عدم مصرف کود نیتروژن به صورت یکجا و کاررد آن به صورت تقسیط شده.
‏4- ‏ ‏جلوگیری از ایجاد تنش در مناطق با زراعت دیم برنج.
‏5- ‏استفاده از قارچکشهایی مثل پیروکوئیلون و تری سیکلازول و قارچکش وین که جدیداً بوجود آمده است.
4
‏عامل بیماری قارچP.oryzae) Pyricularia grisea ) ‏با ‏فرم جنسی Magnaporthe grisea ‏از گروه آسکومیست است. سال 637 درچین آنرا تب برنج Rice fever ‏می نامیدند. در ژاپن از حدود سال 1700 بیماری را می شناختند. در قرن ‏نوزده عامل بیماری شناسایی و نامگذاری شد. فرم غیرجنسی قارچ خیلی مهم است. فرم جنسی ‏قارچ توسط ژاپنی ها در شرایط آزمایشگاه تشکیل و شناسایی شده است. قارچ تولید ‏کنیدیوفورهایی میکند که مرتب رشد کرده و دوباره کنیدیوم میدهد. کنیدیوم سه سلولی ‏است و به رنگ سبز زیتونی می باشد. زیرا کنیدیوم یک زائده کوچک دارد. معمولاً ‏سلولهای پایینی و بالایی کنیدیوم جوانه می زنند. شکل جنسی قارچ تولید پریتسیوم می ‏کند. آسکوسپورها هم معمولاً 3 یا 4 سلولی هستند. قارچ هتروتالیک است. در طبیعت، فرم ‏جنسی احتمالاً خیلی کم تشکیل میشود و مهم نیست.

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4314 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .docx

تعداد صفحات: 8

حجم فایل:118 کیلوبایت

 قیمت: 8,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل