تحقیق پسآبهاي صنعتي 14 ص
دسته بندي :
دانش آموزی و دانشجویی »
دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 16 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
1
فهرست مطالب
استاندارد روش نمونهگيري از پسآبهاي صنعتي
هدف و دامنه كاربرد
اصطلاحات و تعاريف
نكات مهم در نمونهبرداري
نقطه نمونهگيري
تناوب نمونهگيري
وسيله نمونهگيري
ظروف نگهداري نمونه
روش كار
حفظ تركيبات نمونه
پيشگفتار
استاندارد روش نمونهگيري از پس آبهاي صنعتي كه بوسيله كميسيون فني استاندارد روشهاي آب تهيه و تدوين شده و در سي و ششمين كميته ملي استاندارد صنايع شيميائي مورخ 63/3/9 مورد تائيد قرار گرفته , اينك به استناد ماده يك قانون مواد الحاقي به قانون تأسيس مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران مصوب آذر ماه 1349 بعنوان استاندارد رسمي ايران منتشر ميگردد .
براي حفظ همگامي و همآهنگي با پيشرفتهاي ملي و جهاني در زمينه صنايع و علوم استانداردهاي ايران در مواقع لزوم مورد تجديدنظر قرار خواهند گرفت و هرگونه پيشنهادي كه براي اصلاح يا تكميل اين استانداردها برسد در هنگام تجديدنظر در كميسيون فني مربوط مورد توجه واقع خواهد شد .
2
بنابراين براي مراجعه به استانداردهاي ايران بايد همواره از آخرين چاپ و تجديدنظر آنها استفاده نمود .
در تهيه و تدوين اين استاندارد سعي شده است كه ضمن توجه به شرايط موجود و نيازهاي جامعه حتيالمقدور بين اين استاندارد و استاندارد كشورهاي صنعتي و پيشرفته همآهنگي ايجاد شود .
لذا با بررسي امكانات و مهارتهاي موجود و اجراي آزمايشهاي لازم اين استاندارد با استفاده از منبع زير تهيه گرديده است .
IS: 2488
استاندارد روش نمونهگيري از پسآبهاي صنعتي
1 ـ هدف و دامنه كاربرد
هدف از ارائه اين استاندارد تعيين روشي جهت نمونهگيري از پسآبهاي صنعتي است كه در آن اصول مشخصي براي يكنواخت كردن روشهاي مختلف نمونهگيري تدوين شده و اين روش در مقياس عمومي قابل اجراء بوده و در موارد خاص نيز احتمالا كاربرد خواهد داشت .
2 ـ اصطلاحات و تعاريف
2-1 نمونهگيري : واژه نمونهگيري كه در اين استاندارد بكار ميرود عبارتست از برداشتن قسمتي از پسآب كه نمايانگر كل پسآب مورد نظر باشد .
2-2 فاضلاب خام 1 : عبارتست از آبي كه پس از ورود به واحد صنعتي و گردش در مراحل مورد نظر به مواد موجود آلوده ميگردد .
2-3 پس آب صنعتي 2 : فاضلابي است كه عمل پالايش جهت كاهش آلودگي در مورد آن انجام گرفته است .
3 ـ نكات مهم در نمونهبرداري 3
3
3-1 هدف اصلي نمونهگيري بدست آوردن قسمت كوچكي از پس آب صنعتي است كه نمايانگر خصوصيات واقعي پس آب باشد و مهمترين عوامل اساسي براي رسيدن باين مقصود عبارتند از :
" نقطه نمونهگيري " , " زمان و تناوب نمونهگيري " , " حفظ تركيبات نمونه تا زمان اجراي آزمايش ."
3-2 در هر روش نمونهبرداري قواعد عمومي زير بايد بكار رود :
3-2-1 نمونهها بايد نشان دهنده وضعيت موجود در نقطهاي باشد كه از آن محل برداشت انجام گرفته است .
3-2-2 نمونهها بايد داراي حجم مناسب به نحوي باشد كه امكان تجديدپذيري آزمون به تعداد مورد نظر در روش آزمون مربوطه فراهم گردد .
3-2-3 نمونهها بايد طبق روشي جمعآوري , بستهبندي و حمل و نقل گردد كه مراقبتهاي لازم جهت تأمين عدم تغيير در تركيبات و خصوصيات ويژه آن تا مرحله تجزيه در آزمايشگاه درباره آن اعمال شده باشد .
4 ـ نقطه نمونهگيري
نمونهگيري از پس آب يك واحد صنعتي تنها در يك نقطه مخصوص بايد انجام پذيرد و آن نقطهاي است كه پس آب از محوطه كارخانه خارج و به بيرون تخليه ميگردد .
5 ـ تناوب نمونهگيري
5-1 در صورت نياز به شناخت تغيير در تركيبات پس آب صنعتي در حين دوره مشخص مثلا زماني كه تخليه پس آب به حداكثر مقدار خود ميرسد , نمونهگيري بايد در تناوبهاي متناسب و كوتاه مانند هر پنج , ده , پانزده و يا 30 دقيقه انجام پذيرفته و سپس مورد آزمون قرار گيرد .
5-2 براي مطالعه ميانگين وضعيتها , نمونه مركب 4 براي يك دوره كار روزانه واحد صنعتي و يا يك دوره معمول 24 ساعته و يا يك دوره توليد بايد جمعآوري گردد .
4
چنين نمونه مركبي بايد با تناوب مشخص از كانال عمومي تخليه پس آب واحد صنعتي جمعآوري و مخلوط شده و حجم نمونههاي انفرادي بايد متناسب با حجم پس آب جاري در لحظه نمونهگيري انتخاب گردد .
5-3 تناوب نمونهگيري بستگي به تكرار تغييرات در ماهيت پس آب و حجم جريان آن دارد و در چنين مواردي بايد دقت كافي به نحوي مبذول گردد كه نمونه برداشته شده معرف مقدار حقيقي مواد جامد معلق نيز باشد .
5-4 در هر صورت در بيشتر موارد , نمونهگيري با تناوب يك ساعته توصيه ميگردد .
6 ـ وسيله نمونهگيري
6-1 سطل با آستر داخلي لعابي و يا چيني كه پوشش آن سالم و بدون شكستگي باشد و يا هر ظرف شيشهاي ديگر براي نمونهگيري مناسب ميباشد .
6-2 ظرف نمونهگيري بايد داراي دهانه گشاد بوده و حجم آن به اندازهاي باشد كه محتوي آن را براحتي بتوان بداخل ظرف نمونه منتقل كرد بدون اينكه سرريز شده و يا قسمتي از آن خالي بماند .
6-3 در صورت موجود بودن , از وسايل خودكار نمونهگيري نيز ميتوان استفاده كرد .
7 ـ ظروف نگهداري نمونه
7-1 بطريهاي دربدار شيشهاي با دهانه گشاد به حجم دو تا سه ليتر جهت نگهداري نمونه مناسب است .
7-2 بطريهاي نگهداري نمونه بايد ابتدا با اسيد شستشو و سپس با آب مقطر آبكش گردد .
7-3 در صورت حمل نمونه به مسافات دور بايد كليه مراقبتهاي لازم براي جلوگيري از شكستن بطريها در حين انتقال انجام پذيرد .
8 ـ روش كار