پاورپوینت”گردشگری دریایی ظرفیت استراتژیک نهفته و نقطه عطفی درپیشرفت کشورها”
دسته بندي :
بازاریابی »
مطالعات موردی بازاریابی
گردشگری دریایی چیست؟
گردشگری دریایی به عنوان یکی از پر مخاطب ترین انواع گردشگری، شامل آن دسته از فعالیت های تفریحی است که در محیط دریا صورت می پذیرد. گردشگری دریایی بیشترین رشد (۸%) را در بین سایر انواع گردشگری دارد و از قابلیت های بسیاری برای فراهم ساختن فعالیت های فراغتی – تفریحی برای گروه های سنی مختلف برخوردار است.
قایق سواری و ماهیگیری، غواصی، ورزش های آبی موتوری و غیر موتوری – قایق های سرعتی، جت اسکی، جت بوت، موتورسیکلت های آبی، اسکوترهای آبی، پاراگلایدرهای آبی – شرکت در تورهای یک روزه، چند روزه و چند هفته ای کروزها و کشتی های تفریحی، آموزش قایقرانی، فعالیت های اکوتوریستی و تماشای حیات وحش دریایی، فعالیت های اکتشافی و ماجراجویانه – موج سواری، بادسواری، کایاک سواری و بسیاری دیگر تنها مجموعه اندکی از فعالیت های گردشگری است که به محوریت دریا و ساحل شکل می گیرد.
ایران؛ مقصد بی نظیر گردشگری دریایی خاورمیانه
منبع:https://rooziato.com/
گردشگری دریایی، یکی از مهم ترین عرصه های این صنعت در دنیا به شمار می رود و می تواند میلیون ها مخاطب را در سراسر دنیا به خود جذب نماید. بخش قابل ملاحظه ای از صدها میلیون گردشگر دنیا را گردشگران دریایی تشکیل می دهند و همواره، از آب و تفریحات آبی، برای گردش و خوش گذرانی استفاده می کنند.
با وجود اقلیم ممتاز برای توسعه گردشگری دریایی در ایران، هنوز این صنعت به طور حرفه ای مورد توجه بخش دولتی و خصوصی قرار نگرفته، اما به تازگی سند توافق نامه توسعه گردشگری آبی ایران پس از ۳ سال کار مطالعاتی در دستور کار قرار گرفته است. به علاوه، شورای عالی راهبردی توسعه گردشگری دریایی و آبی ایران نیز برای توسعه این عرصه تشکیل شد.
صنعت گردشگری دریایی سهم زیادی از گردش مالی توریسم را به خود اختصاص داده است. این مساله نشان می دهد که سرمایه گذاری بر روی ظرفیت سازی گردشگری دریایی و ارائه امکانات در این حوزه، تا چه اندازه می تواند در جذب گردشگران موثر باشد.
تورهای دریایی، حمل و نقل دریایی، ورزش و تفریجات آبی مانند غواصی و تورهای ساحلی و فرا ساحلی، از جمله برنامه های جذاب عرصه گردشگری دریا بوده که در کشور های جنوب شرق آسیا، میلیارد ها دلار درآمد سالانه به اقتصاد این کشور ها تزریق می کند و بازار بسیار داغی در آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی و حتی استرالیا دارد.
بررسی ها نشان می دهند که تنها در سال ۲۰۱۳ میلادی، بیش از بیست میلیون نفر از طریق گردشگری دریا مسافرت کرده که این امر، گردش مالی ۳۴ میلیارد دلاری را به همراه داشته است.
برخی مقصدهای گردشگری دنیا تنها به واسطه ظرفیت های آبی و حتی فضاهای مصنوعی دریایی، مورد توجه گردشگران قرار می گیرند و به همین خاطر، توان افزایی این صنعت می تواند نقطه مهمی برای جذب گردشگر و ارتقای ثروت ملی باشد. مقوله ای که در ایران متاسفانه چندان حال و روز خوبی ندارد. با این حال در چند سال اخیر، گام های خوبی برای توسعه آن برداشته شده است.
گردشگری دریایی و کسب و کار مشارکتی
اکنون تورهای مربوط به کشتی های کروز که مسافران را از نقطه ای به نقطه های دیگر منتقل می کنند و فرصت های گردشگری داخلی و خارجی را برای گردشگران ارائه می دهند، هر روز بیشتر مورد استقبال گردشگران قرار می گیرند.
مهم ترین خصوصیت تورهای دریایی، ارائه شیوه جدیدی از گردشگری برای کسانیست که همواره از راه های زمینی و هوایی مسافرت را تجربه نموده اند. تجربه سفر در دریا آن هم به مدت طولانی، برای بسیاری فرصتی تکرار نشدنی است که شاید در هر نقطه جهان در دسترس نباشد.
وقتی شما سفر های چند ساعته یا چند روز را با کشتی و قایق های مسافری تجربه می کنید، امکان استراحت را در طول مسیر حرکت خواهید داشت که شاید این تجربه در سفرهای هوایی و زمینی، تا این اندازه آسان در اختیار گردشگران نباشد.
از طرفی، فضایی که در کشتی های تفریحی برای سفر های دریایی استفاده می شود، ظرفیت های خدماتی گسترده ای دارد که همین مقوله سبب می شود تا لذت سفر برای عاشقان جهانگردی، دو چندان گردد. برخی از تور های گردشگری دریایی در اروپا برای جذب بیش تر مخاطبان، برخی از خدمات خود را بدون مالیات ارائه می کنند و با استفاده از برنامه های تکمیلی، افراد را به سمت خود می کشانند.
سفر های دریایی در مقایسه با سفر های هوایی که تنها شما را از نقطه الف به نقطه ب می برند،جذابیت های بیش تری دارد و این جذابیت ها سبب شده تا کسانی که یک بار تجربه سفر و گردش دریایی را داشته اند، به این نوع سفر معتاد شوند.
در سفر هوایی، از آسمان نمی توان لذت برد چرا که در هوای بالای چهل درجه زیر صفر بیرون هواپیمایی که با سرعت ۸۵۰ کیلومتر در ساعت در حال حرکت است، هیچ فضای لذت بخشی برای انسان وجود ندارد.
اما بر روی یک کشتی مسافربری که با سرعت زیر ۱۰۰ کیلومتر در ساعت در حرکت است و امکان راه رفتن آسان شما بر روی عرشه فراهم بوده و امواج دریا و مرغان آسمان، فضای رمانتیکی را خلق می کنند، لذت بیش تری می توان احساس نمود.
پس در گردشگری دریایی، هم لذت بیش تری می توان از مسیر حرکت برد و هم از جذابیت ها و فرصت های تفریحی که معمولا در داخل کشتی برای مسافران تدارک دیده می شود، بهره برد. چیزی که در سفر هوایی و زمینی و حتی با قطار نیز در اختیار گردشگران قرار ندارد.
k7
در برخی از تور های گردشگری دریایی چند روزه، امکان اقامت مسافران در اتاق های کشتی وجود دارد و تنها برای ساعاتی کشتی در نقاط از پیش تعیین شده توقف می کند، بنابراین معضل پیدا کردن محل اقامت که چالشی برای گردشگری زمینی است، تا حدودی بر طرف می شود و در هزینه ها صرفه جویی می گردد.
بنابراین باید به گردشگری دریایی به عنوان یک فرصت مهم در گردشگری عصر مدرن توجه کرد. تورهای گردشگری مجازی نیز با قابلیت هایی که فناوری اطلاعات و ارتباطات در اختیار این صنعت قرار داده ، در معرفی مقصد های گردشگری دریایی نقش موثری ایفا می نمایند. اکنون تریپ ادوایزر و حتی «booking.com» و «Lonelyplanet.com»، روزانه ده ها فرصت گردشگری دریایی را در اقصی نقاط جهان معرفی می کنند که متاسفانه ایران هنوز در این لیست قرار ندارد.
گردشگری دریایی در ایران
k6
ما در کشوری زندگی می کنیم که در شمال و جنوب آن، دریاهای مهمی قرار دارد. بزرگ ترین دریاچه جهان (دریاچه خزر) در شمال کشور، فرصتی بی نظیر برای توسعه گردشگری دریایی به شمار می رود. از طریق این دریا می توان به کشورهای همسایه شمالی کشور که روزگاری خاک ایران بودند نیز سفر نمود.
بیش از هشت هزار کیلومتر نوار ساحلی و جنوبی ایران، فرصع مغتنمی است که بسیاری از کشور های جهان در حسرت آن هستند سواحل متنوع، بنادر تاریخی، در کنار زیست گاه پرندگان خاص و چشم انداز های بکر مانند آن چه در جزیره هرمز و کیش می بینیم، همه و همه بخش از توان مندی های کشور در عرصه دریا به شمار می رود.
۵ کشور ساحلی حوزه خزر، از طریق گردشگری دریایی می توانند روابط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی خود را گسترش دهند و به همین خاطر، گردشگری دریایی در مناطق شمالی، فرصتی بی نظیر به شمار می رود.
در جنوب نیز هزاران کیلومتر ساحل وجود دارد که از طریق آن می توان به کشور های مهم خاورمیانه از جمله امارات متحده عربی، قطر و عمان دسترسی داشت. گسترش بیش از پیش روابط اقتصادی و فرهنگی میان ایران با کشورهای ساحلی خلیج فارس و دریای عمان، فرصتی استراتژیک است که گردشگری دریایی در اختیار شهروندان قرار می دهد.
تنگه هرمز، استراتژیک ترین نقطه دریایی جهان، در جنوب کشور قرار دارد و جزیره هرمز در اطراف آن واقع شده است. بسیاری از مردم ایران تاکنون تجربه سفر به این جزیره زیبای راز آلود و فوق العاده زیبا را نداشته اند و به نظر می رسد، نخستین ماموریت توسعه صنعت گردشگری دریایی کشور می تواند معرفی مناطق بکر گردشگری ایران به عاشقان داخلی و جهانی کشور باشد.
بسیاری از مناطق گردشگری ایران همچنان ناشناخته باقی مانده اند. برند سازی برای مقاصد گردشگری کشورمان از جهات مختلف اهمیت دارد که امیدواریم در راستای نیل به آرمان جذب ۲۰ میلیون گردشگر تا سال ۱۴۰۴، جامه عمل به خود بگیرد.
سفر های دریایی در ایران بیشتر به قصد خرید از قشم و کیش انجام می شود و تاثیراتی که گردشگری دریایی در دنیا به همراه دارد را نمی توان در این گونه مسافرت ها مشاهده نمود.
در بندرعباس تور دریایی خاصی وجود ندارد و اگر هم باشد، خدمات خوب در سطح استاندارد های بین المللی در اختیار مخاطبان قرار نمی دهد. این مسئله برای نقاط شمالی کشور نیز صادق است.
ما باید تلاش کنیم تا با افزایش پهلوگیری کشتی های کرزو مسافری و قاره پیما در بنادر، هزینه سفر به ایران برای بسیاری از گردشگران کاهش یابد. حمایت سازمان بنادر و دریانوردی کشور از این حوزه می تواند بستر های فنی توسعه گردشگری دریایی در ایران را ارتقا دهد.
فرصت های گردشگری دریایی ایران: از شمال تا چنوب
k4
چندی پیش در جریان سفر استاندار آستاراخان روسیه به رامسر، در زمینه توسعه گردشگری دریایی ایران با این منطقه از جهان بحث و تبادل نظر شد. به نظر می رسد در آینده ای نزدیک، گردشگری غرب مازندران از طریق گردشگری دریایی رونق گیرد. استان آستاراخان روسیه بیش از ۴۴ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و بیش از ۱ میلیون نفر در آن زندگی می کنند.
تعامل گردشگری دریایی ایران با منطقه می تواند توسعه اشتغال پایدار استان سر سبز کشور را فراهم کند.
جزیره آشوراده که حدود دو کیلومتر از ساحل بندرترکمن فاصله دارد، از شمال به دریای خزر، از شرق به تنگه ای باریک موسوم به تنگه چپق اوغلی و از غرب به کانال طبیعی خزینی و از جنوب به خلیج گرگان منتهی می شود و یکی از جذابیت های گردشگری دریایی ایران به شمار می رود که باید مورد توجه در نقاط شمالی کشور قرار گیرد. این روند به خصوص در آستارا و بندر انزلی که از قطب های گردشگری دریایی کشور به شمار می آیند، باید با جدیت پیگیری شود.
اکنون گردشگری دریایی در مازندران، ۷۰ درصد دلیل سفر گردشگران به این نقطه سر سبز شمال ایران اعلام شده است.
k5
در خبر ها آمده بود که در نوروز ۹۵، بیش از ۲۷ هزار گردشگر از طریق بنادر گز و ترکم استان گلستان با جاذبه های گردشگری دریایی این قطب گردشگری آشنا شدند و قرار است توسعه گردشگری دریایی این استان در سال جاری ادامه یابد.
رشد صنعت گردشگری در منطقه دریای خزر به گزارش سازمان جهانی گردشگری
دریای کاسپین که در پنج کشور خط ساحلی دارد، با یک رشد عالی از ۳۵ میلیون گردشگر بین المللی میزبانی کرده، که چیزی حدود ۱۸ میلیارد دلار را به این منطقه تزریق کرده است. صنعت گردشگری در منطقه کاسپین در حال رشد است و بر طبق آمار سازمان جهانی گردشگری منتشر شده در سال ۲۰۱۷، از پنج کشور منطقه دریای خزر، چهار کشور ایران، روسیه، قزاقستان و جمهوری آذربایجان، با رشد دو درصدی نسبت به سال قبل، میزبان ۳۵ میلیون گردشگر خارجی بوده اند.
در سال ۲۰۱۷ در مجموع رکورد سفر در سطح جهانی ۱٫۳۲ میلیارد گردشگر بوده است که حدود ۱٫۳ هزار میلیارد دلار نیز در سفرهایشان هزینه کرده اند. از این تعداد و در پی رشد صنعت گردشگری در منطقه دریای خزر، جمهوری آذربایجان با ۲٫۴ میلیون نفر، ایران با ۴٫۸ میلیون نفر، قزاقستان با ۳٫۵ میلیون نفر و روسیه با ۲۵ میلیون نفر سهم دارند. جمهوری آذربایجان که به عنوان سرزمین آتش شناخته می شود، در سال گذشته رکورد سفر را شکست و در سال ۲۰۱۷ گردشگران با سفر به شهرهایی همچون باکو که پایتخت آذربایجان است و همچنین مناطق کوهستانی داخلی در منطقه قفقاز جنوبی، چیزی حدود ۳ میلیارد دلار را خرج کرده اند.
از جاذبه هاب این کشور می توان به مکان های میراث جهانی یونسکو واقع در ساحل غربی دریای خزراشاره کرده که شامل ساختمان های تاریخی و باستان شناسی از قبیل معبد آتش زرتشتیان که معبد آتشگاه نام دارد و همچنین کاخ شروان شاهان می شود که هر دوی آنها در باکو قرار دارند.
علاوه بر این مناظر دیدنی، این تنها دلیل برای سفر به این کشور نیست. شهر باکو از سال ۲۰۱۶ میزبان مسابقات فرمول یک است که هر ساله برگزار می شود. یکی از دیگر از اقدامات در حال برنامه ریزی، تلاش برای اخذ میزبانی برای برگزاری فینال لیگ اروپا در سال ۲۰۱۹ در باکو می باشند تا از این طریق بتوانند گردشگران بیشتری را به این شهر بکشانند.
سهم ایران از این رشد صنعت گردشگری در منطقه دریای خزر نیز در سال ۲۰۱۷، چیزی حدود ۵ میلیارد دلار بود که در سال ۲۰۱۶، سه شرکت هواپیمایی اروپایی معتبر به نام های بریتیش ایرویز، ایر فرانس و کی ال ام، پروازهای خود به سمت تهران را از سر گرفتند که این یکی از عوامل این اتفاق مهم بود، هر چند که به دلیل موارد سیاسی در حال حاظر این پرواز ها لغو گردید. ایران ما که جمعیتی حدود ۸۰ میلیون نفر رادر خود جای داده است، به عنوان دومین اقتصاد بزرگ در منطقه دریای خزر، هدف دارد تا سال ۲۰۲۵، بتواند بیش از ۲۰ میلیون گردشگر خارجی را جذب نماید. یکی از مشکلاتی که همواره و البته در حال حاضر گردشگری در ایران را رنج داده، کمبود مکانهای اقامتی است که دولت تلاش دارد با مشارکت بخش خصوصی، این نقیصه راحل نماید.
اما بعد از جمهوری آذربایجان نوبت به قزاقستان می رسد، صنعت گردشگری در قزاقستان در سال ۲۰۱۷ و در پی رشد صنعت گردشگری در منطقه دریای خزر توانست حدود ۱٫۷ میلیارد دلار درآمد کسب کند. نمایشگاه جهانی اکسپو ۲۰۱۷ با میزبانی از فناوری های حمایت از محیط زیست در سال قبل در این منطقه برگزار شد. اما معمولا جاذبههای طبیعی، گردشگران نسبتا بیشتری را به سمت قزاقستان سرازیر می کند، حتما می دانید که این کشور در کنار جاده باستانی ابریشم قرار گرفته است که شرق را به غرب اتصال می دهد و دارای چندین مکان تاریخی بی نظیر می باشد. دولت در پایتخت این کشور، آستانه با تلاشی زیاد به دنبال شکل دادن به مشارکت های بخش دولتی و خصوصی است تا ظرفیت گرشگری قزاقستان را تقویت نماید.
اما سهم روسیه از این رشد صنعت گردشگری در منطقه دریای خزر که البته بزرگ ترین کشور جهان است، در ابتدای لیست کشورهای این منطقه به لحاظ تعداد گردشگر است، که چیزی حدود ۹ میلیارد دلار را به خود اختصاص داده است. البته درآمدهای سال ۲۰۱۸ به دلیل میزبانی از رویدادی همچون جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸، می تواند سهم این کشور را از درآمد صنعت گردشگری در سال جاری بیشتر کند. یکی از اقدامات دولت روسیه برای آماده شدن برگزاری این رویداد مهم، فرودگاه بین المللی پالکوو سن پترزبورگ را بازسازی کرد.
همچنین یک ترمینال جدید برای فرودگاه بین المللی کورومچ در سامارا ساخت. علاوه بر این، روسیه میلیون ها دلار را برای پروژه های زیرساختی و بزرگراه ها اختصاص داد.
رویدادهای صنعت گردشگری ایران و جهان
گردشگری دریایی و ساحلی، یکی از مهم ترین، جذاب ترین و سودآورترین حوزه های گردشگری در جهان است.
بالا بردن سطح آگاهی و شناخت مردم از فضاها و امکانات مسافرت دریایی و عزم و حمایت دولت در رونق صنعت گردشگری کشور و اعطای تسهیلات به افراد جامعه برای استفاده از کشتی های مسافرتی، هتل و امکانات تفریحی دریایی گامی مهم در این حوزه تلقی می شود.
گردشگری دریایی و ساحلی، یکی از مهم ترین، جذاب ترین و سودآورترین حوزه های گردشگری در جهان است. در بیشتر کشورهای دنیا توجه به تورهای دریایی، حمل نقل دریایی، ورزش و تفریحات آبی، غواصی و سایر سرگرمی های مرتبط با ساحل و فراساحل در صدر برنامه های گردشگری قرار دارد؛ مالزی برای ایجاد گردشگری پایدار در این کشور پارک های دریائی در جزایر تیکا را گسترش می دهد. کشور اندونزی نیز با استفاده از شیوه های سنتی و مدرن گردشگری دریائی را روز به روز توسعه می دهد.
در سال ۲۰۱۳ بیش از ۲۰ میلیون نفر با درآمدی معادل ۳۴ میلیارد دلار در جهان سفر دریایی داشته اند؛ و در این میان استرالیا به عنوان یکی از اصلی ترین مقاصد گردشگری دریایی جهان در سال ۲۰۱۲ توانسته ۲٫۵ میلیارد دلار تنها از گردشگری دریایی خود درآمد کسب کند.
کشورمان ایران با دارا بودن بیش از ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی در شمال و جنوب ، وجود سواحل متنوع و ماسه ای، بندر های تاریخی، جنگل حرا، زیستگاه پرندگان و زیستگاه گاندو، اسکله های تفریحی، لنج سواری با لنج های خاطره دار، وجود جلبک های دریایی خاص، دلفین ها و لاکپشت ها و … موج سواری در تنها بندر اقیانوسی ایران، همچنین وجود مدرن ترین تفریحات دریایی و آبی در کیش و قشم سواحل ایران را خاص کرده است. اما؛ با تمامی این پتانسیل ها هنوز نوزاد است، چرا که کشورهای حوزه خلیج فارس با داشتن سهم کمی از دریای فارس امروزه، رقیب جدی کشورمان در گردشگری دریایی شده اند به طوری که امارات طی دوره ای هفت ساله در سال ۲۰۱۲ توانسته حدود ۶۰۰ هزار گردشگر دریایی را صرفا از طریق پهلو گرفتن کروزهای مسافری پذیرایی کند؛ کشور عمان با حذف تشریفات دریافت روادید برای گردشگرانی که از طریق دریا وارد خاک این کشور می شوند، تسهیلات فراهم کرده است و رقیبی دیگر به شمار می رود و در هر ماه شاهد توقف کروز های قاره پیما در بنادر کشورهای همسایه مستقیم.
با وجود اینکه گفته می شود سالانه حدود ۱۲ میلیون نفر سفر دریایی در کشورمان انجام می پذیرد، ولی تقریبا اغلب آن ها به قصد خرید از بازارهای مناطق آزاد قشم و کیش است و این فرصت بسیار خوبی است که می توانیم از آن در رونق گردشگری دریایی استفاده بهینه کرد. در ساحل بندرعباس کمتر تور یا شناور گردشگری دریایی مورد توجه است درصورتی که در دوبی با اندک تغییراتی در شناورهای سنتی لنج، آنها را به لنج های گردشگری دریایی تبدیل کرده و گردشگران دریایی طی ۲ ساعت گشت دریایی در آب های ساحل دوبی و صرف شام در عرشه کشتی خاطره خوشی را از سفر به همراه می برند. این سفر به ازای هر نفر بین ۲۰۰ الی ۳۰۰ درهم برای اقتصاد آن کشور ارزآوری و درآمدزایی دارد و با توقف کروزها برای مدت یک یا دو روز در بندر کشورهای همسایه بین ۲ تا ۶ هزار گردشگز را وارد آن منطقه می کنند.
اگر کشورمان در ورود به برخی صنایع دریایی پیچیده مزیت کمتری دارد، ولی در توریسم دریایی دارای مزیت مطلق است که باید با ارتقای فرهنگ دریایی در میان مردم و نیز حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی فعال در این زمینه، توسعه و رونق بیشتری به وجود آید. وجود برخی از تورهای دریایی گردشگری در جزیره کیش و استقبال بسیار چشمگیر مردم از آنها، لزوم توسعه این صنعت را در سایر شهرهای ساحلی کشورمان توجیه پذیرتر می کند.
فرهنگ سازی می تواند نقش مهمی در این زمینه ایفا کند، چرا که فرهنگ مسافرت دریایی در ایران جز برای افراد ساحل نشین و بومی که در نزدیک دریاها هستند و بین جزایر تردد می کنند شناخته شده نیست. بالا بردن سطح آگاهی و شناخت مردم از فضاها و امکانات مسافرت دریایی و عزم و حمایت دولت در رونق صنعت گردشگری کشور و اعطای تسهیلات به افراد جامعه برای استفاده از کشتی های مسافرتی، هتل و امکانات تفریحی دریایی گامی مهم در این حوزه تلقی می شود.
گردشگری دریایی در جهان
گردشگری دریایی را پروفسور پاپلی یزدی و دکتر سقایی در کتاب «گردشگری، ماهیت و مفاهیم» خود، فعالیتهای تفریحی دانستهاند که بیشتر در آبهای عمیق و دور از خشکی انجام میگیرد و به تجهیزات، امکانات و آموزشهای ویژهای نیاز دارد و با خطرات بیشتری نیز همراه است که از جمله آنها عبارتند از غواصی، سفرهای تفریحی -دریایی، اسکی روی آب، جت اسکی، آکواریوم دریایی، ماهیگیری در آبهای عمیق. تقاضا برای سفرهای دریایی با تولید ماشین بخار و صنعتیشدن جوامع خصوصا از سالهای بعد از جنگ جهانی دوم با روی کارآمدن خطوط بزرگ کشتیرانی مثل موریتانی، کوئینماری، کوئین الیزابت و… افزایش یافت و اشکال جدیدی از گردشگری دریایی مطرح شد.
کشتی بزرگ تایتانیک از پیشتازان جذب علاقهمند به تفریحات دریایی بود. کشورهایی مانند فرانسه، اسپانیا، یونان، جزایر هاوایی و خلیج مکزیک در اروپا و آمریکا از قدیمیترین مقاصد ساحلی هستند و در سالهای اخیر نیز مراکز جدیدی با رشد سریع و روزافزون در حاشیه دریای مدیترانه درحال ظهورند مانند مراکش، تونس، مصر و ترکیه.
در آسیا نیز کشورهای جنوبشرقی آسیا بهخصوص کشورهای تایلند، مالزی، اندونزی، سنگاپور، هنگکنگ، مالدیو و ژاپن از سهم قابل توجهی در جذب گردشگران دریایی برخوردارند. درمطالعهای که توسط سازمان توسعه تجارت ایران صورت گرفته در خصوص مقاصد نوظهور گردشگری دریایی آمده است: «گشتهای دریایی در تایلند، مالزی، مالدیو و سایر کشورهای آسیای جنوب شرقی نیز به خوبی توسعهیافته است. مالزی برای ایجاد گردشگری پایدار در این کشور پارکهای دریایی را در جزایر خود گسترش داده است و کشور اندونزی نیز با استفاده از شیوههای سنتی و مدرن گردشگری دریایی را روز به روز توسعه میدهد.
در این نوع گردشگری، گردشگران با فرهنگ، آداب و رسوم جزیرهنشینان آشنا میشوند و با استفاده از تسهیلات، خدمات ساحلی، خرید اقلام و صنایعدستی منافع اقتصادی خوبی را نصیب جزیرهنشینان میکنند و این امر موجب تقویت، ترقی و آبادانی این جزایر میشود. حوزه دریایی کارائیب در آمریکای مرکزی به دلیل داشتن شرایط آب و هوایی مساعد و جذابیتهای دریایی از مقاصد مهمی است که گردشگران کشورهای آمریکایی و اروپایی را به سوی خود جذب میکند و خطوط کشتیرانی و تفریحی این منطقه از زیباترین خطوط کشتیرانی جهان به شمار میآیند. استرالیا نیز که به دلیل تنوع زیست دریایی و داشتن نهنگ یکی از مهمترین مقاصد دریایی در جهان بهشمار میآید، سالانه هزاران نفر را جذب خود میکند. همچنین شکل جدیدی از گردشگری دریایی که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است، پرواز بر فراز دریاهاست.»
گردشگری دریایی در کشورهای جنوبی خلیج فارس
امارات را باید یکی از موفقترین کشورها در رشد زیرساختهای گردشگری خصوصا گردشگری دریایی و ساحلی در سالهای اخیر دانست. این کشور درسالهای اولیه ۲۰۰۰ میلادی سمت و سویی جدید در خصوص بهرهمندی از سواحل و دریا اتخاذ کرد. ساخت پروژه Palm Island (سه قطعه جزیره مصنوعی به شکل نخل خرما) با گنجایش ۵۰۰ آپارتمان، ۲۰۰۰ ویلا و ۲۵ هتل و ۲۰۰ فروشگاه لوکس که فاصله آن از ساحل ۱۲۵ کیلومتر خواهد بود و جزایر World Island (جزایر کره زمین) به شکل ۳۰۰ جزیره با طرح نقشه جهان منحصربهفردترین اقدامات این کشور امیرنشین بوده است.
این پروژه به امارات کمک کرد تا خطوط ساحلی خویش را از ۶۰کیلومتر فعلی به بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر افزایش دهد. علاوه بر این امارات با استفاده از بقایای دو هواپیمای جنگی و چند جامبوجت و ۷قایق قصد دارد تا در اعماق دریا یک پارک زیردریایی مصنوعی برای غواصان بسازد. با این همه این کشور با بهرهمندی از کشتیهای کروز و افزایش ترمینالهای دریایی سهم خود را از درآمد گردشگری دریایی به حداکثر رساند. همچنین به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی، شرکت بندرهای ابوظبی به نام «زیاد پورت» نخستین کشتی گشت دریایی خود را برای فصل تازه ۲۰۱۴-۲۰۱۵که حامل تقریبا ۱۰۰ مسافر است، در خلیج فارس به کار انداخت.
این شرکت گشت دریایی که «ام. اس روتردام» نام دارد، اعلام کرد که فعالیت نخستین ناوگان کشتیهای خود را مشتمل بر ۹۳ کشتی با ۲۲۰ هزار مسافر برای دیدار از ابوظبی طی فصل آینده گشتهای دریایی، آغاز کرده است. آغاز فصل کاری گشتهای دریایی در اواخر ۲۰۱۴ و اوایل ۲۰۱۵ همچنان پرکارترین فصل کاری امارات است که قرار است با ۹۳ کشتی و ۲۲۰ هزار مسافر کار خود را توسعه دهد. این میزان برابر با ۲۴ درصد رشد است اما مقامات امارات قصد دارند این پروژه را تا سال ۲۰۲۰ – ۲۰۱۹ به بیش از ۳۰۰ هزار مسافر و ۱۳۰ کشتی افزایش دهند.
از دیگر سو راهاندازی برنامه خاصی در بخش صدور ویزا که از اوایل سال ۲۰۱۴ آغاز شده و امکان چندین بار ورود با هزینه ۵۵ دلار را به مسافران میدهد از دیگر عواملی است که سفر گردشگران را میان کشور امارات و کشورهای همسایه آن تا حد بسیار زیادی آسان کرده و موانع بسیار زیادی را از مسیر رشد گردشگری برداشته است. سال گذشته نیز وزیر گردشگری عمان در همکاری با مقامات گردشگری ابوظبی و دوبی گروه متحد همکاری مشترکی را برای ارتقای سطح گردشگری دریایی در چارچوب شورای همکاریهای کشورهای خلیجفارس تشکیل دادند.
با اینهمه امارات با راهاندازی وبسایتهای چندجانبه در فضای مجازی بهخوبی توانسته درمیان مقصدهای گردشگری دریایی دنیا خودی نشان دهد و از سهم گردشگری دریایی درآمد بالایی نصیب خود کند. یکی از مهمترین سایتهای امارات در زمینه گردشگری www.seaworldtourism.com است
۲۲ مقصد گردشگری دریایی شگفت انگیز
گشتوگذار با کشتیهای تفریحی برای گردشگری، از جمله شگفتانگیزترین و خاطرهانگیزترین سفرها است.
تقریبا همهی شما درمورد مقاصد گردشگری دریایی پرطرفدار جهان مانند کارائیب، جزایر باهاما، گرند کیمن، مکزیک یا آلاسکا تعاریفی شنیدهاید. حتی برخی از ما به اینگونه سفرها نیز رفتهایم. اما چرا به سفرهایی کمی بهتر و منحصر بهفردتر از موارد گفته شده نرویم؟ این روزها کشتیهای تفریحی جدیدی وجود دارند که مقاصد شگفتانگیزی برای تعطیلات شما در نظر گرفتهاند؛ مقاصدی که ممکن است برخی از ما حتی از وجودشان نیز بیخبر باشیم. در ادامه ۲۲ مورد از این مقاصد گردشگری زیبا را برایتان معرفی خواهیم کرد.
کانال سوئز و خاورمیانه
سفر دریایی
سفر دریایی در کانال سوئز و اکتشاف خاورمیانه، فرصت بازدید از برخی از مهمترین شهرهای تاریخی جهان را برای شما فراهم خواهد کرد. شهرهایی که سرآغاز تمدن تاریخ بشریت بودهاند. در مسیر این سفر، با اماکن مذهبی بسیار زیبا و نیز سواحل بیکران و چشمنواز آن آشنا خواهید شد. با کشتیهای تفریحی P&O Cruises، میتوانید زیباییهای خلیج فارس را درنوردید، معماریهای نوین دبی را نظارهگر باشید، درهی پادشاهان مصر را ببینید، به شهر باستانی پترا بروید و هنگام عبور از کانال سوئز، غرق در زیباییهای مسیر ۱۶۰ کیلومتری آن که تلفیقی از صحرا و دریا است شوید.
بریتیش کلمبیا، مسیر آبی داخلی کانادا
سفر دریایی
«مسیر آبی داخلی» یکی از مسیرهای دریایی معروف کانادا است که کشتیهای زیادی از آن به سمت آلاسکا حرکت میکنند، اما راه دیگری برای لذت بردن از زیباییهای این مکان وجود دارد.
میتوانید سوار کشتی تفریحی MV Parry شوید تا تجربهای بسیار لذتبخشتر و ماجراجویانهتر در آبدرههایی که اطرافش پوشیده از کوهستان، کوه یخ و جنگلهای همیشه سبز است، داشته باشید. MV Parry، یک کشتی یدککش باقی مانده از سال ۱۹۴۱ با ظرفیت ۱۲ نفر برای سفرهای دریایی است. حیات وحش این منطقه بسیار متنوع است. میتوانید هنگام نهار خوردن به تماشای بازی والها و دلفینها بنشینید و موقع استراحت، عقابهای زیبا را ببینید که در آسمان به پرواز در میآیند. سفرهای تفریحی این کشتی که در روز صورت میگیرند، شامل قدمزنی در طبیعت، بیرون کشیدن صدف از گودالهای کنار ساحل و حتی تماشای خرسها میشود.
شمالگان نروژ
سفر دریایی
سفر دریایی در دماغهی شمالی نروژ، تجربهای ابدی خواهد بود که فرصت دیدن خرسهای قطبی را نیز برایتان فراهم میکند. البته این منطقه، علیرغم چیزی که به نظر میرسد، آنقدر هم سرد نیست. دمای هوای این ناحیه طی فصول گردشگری یعنی از ژوئن تا آگوست چیزی در حدود ۱۰ الی ۲۱ درجه سانتیگراد است. خورشید نیمهشب اینجا فرصت دیدن هزاران گونه پرندهی دریایی مختلف، والهای بلوگا، فیل دریایی، گوزن شمالی و غیره را فراهم میکند. البته از جمله شاخصههای اصلی این سفر دریایی، تماشای طبیعت بیجان است که شامل کوه یخهای بسیار بزرگ و شگفتانگیز میشود. سفر دریایی ده روزه با Polar Cruises از ترومسای نروژ به جزیرهی دور افتادهی «سوالبارد» از جمله سفرهای دریایی خاطرهانگیز است. سوالبارد یکی از نواحی خالی از سکنهی اروپا است که دارای کوهستانهای بسیار زیبا، آبدرههای عمیق، کوه یخهای دیدنی و یخرفتهای بسیار بزرگ است.
خلیج هالونگ
سفر دریایی
خلیج هالونگ، یکی از محسورکنندهترین مناطق ویتنام است که میتوانید به کمک کشتیهای تفریحی Cruise Halong، به دیدن شکوه و عظمت مجمعالجزایر آن بروید. تنها افراد اندکی در جهان قادر هستند به این سفر دریایی بروند. در سه هزار جزیرهی کوچک و بزرگی که در خلیج هالونگ پراکنده شدهاند، گونههای گیاهی بسیار نادر و کمیابی وجود دارد که در هیچکجای جهان یافت نمیشوند. نام برخی از کشتیهای تفریحی Cruise Halong، عبارت است از زنجبیل هالونگ (Halong Ginger)، یاسمن هالونگ (Halong Jasmine) و بنفشه هالونگ (Halong Violet) که در کنار برخی دیگر از کشتیهای طلاییرنگ این شرکت که به سبک آسیایی تزئین شدهاند، تناسب و تجانس خاصی با محیط اطراف این خلیج دارد. هنگام طلوع آفتاب میتوانید از خواب برخاسته و جزایر پنهان در مه صبحگاهی را تماشا کنید؛ شکی نیست که این صحنه، یکی از زیباترین مناظر موجود در جنوب شرق آسیا است.
جزایر کوک
سفر دریایی
جزایر کوک شاید در مقایسه با جزایر تاهیتی یا فیجی شناخته شده نباشند اما پس از ساخت یک برنامهی مستند تلویزیونی در این مکان، این منطقه کمی شهرت پیدا کرده و معروف شد. برخی از کشتیهای تفریحی مانند Paul Gaugain Cruises، اکنون در جزیرهی بسیار زیبای آیتوتاکی جزایر کوک توقف میکنند. با یک سفر دریایی ۱۱ روزه فرصت گشتوگذار در این نقطهی منحصر بهفرد جهان را خواهید داشت. سطح آیتوتاکی به قدری مسطح است که تقریبا از تمامی نقاط این جزیره میتوانید اقیانوس را ببینید. در این سفر همچنین میتوانید «جزایر انجمن» را ببینید که شامل جزایر بورا بورا، تاها، مورا و پاپیت نیز میشود.
اوشوآیا: شهری واقع در دورترین نقطهی جنوب
سفر دریایی
اوشوآیا، مرکز ایالت تیرا دل فوئگوی آرژانتین که در نوک آمریکای جنوب واقع شده، از جمله شهرهای نزدیک به قطب جنوب است. اوشوآیا محصور در رشته کوههای آند و کانال بیگل است که اطرافش پر از جنگل، کوه یخ، دریاچه و خلیجهای متعدد است. سفر به این شهر که دارای جاذبههای گردشگری مانند کوه یخهای در حال حرکت، پیادهروی در مناطق دیدنی و اسبسواری است، خاطرهای به یاد ماندنی خواهد بود. مسافرانی که به این شهر میآیند، فرصت سفری کوتاه به کانال بیگل، تماشای «قطار تاریخی انتهای جهان» و پارک ملی تیرا دل فوئگو را نیز خواهند داشت. شرکت مسافربری دریایی Australis، کشتیهای زیادی برای سفر به این مکان در اختیار گردشگران قرار داده است.
جزایر مین
سفر دریایی
کشتیهای تفریحی Maine Windjammer، این فرصت را به گردشگران میدهند تا با قایقهای بادبانی و کشتیهای مسافربری از طریق راه قدیمی، به جزایر پوشیده از درخت صنوبر مین بروند. ملوانان قایقهای این شرکت درست مانند ۱۰۰ سال گذشته، با استفاده از باد و بادبان و بدون نیروی موتور، به سفر میپردازند. سفرهای تفریحی به مین در قالب گردشگری سه تا شش روزه در دسترس هستند که طی آن، سفری در اطراف خلیجها و جزایر کوچک این مکان صورت میگیرد. هیچیک از سفرهای این منطقه شبیه به هم نبوده و هر یک از مسافران، برنامهی سفری مختص خود را برای گشتوگذار در منطقه و ثبت خاطراتشان را دارند. یکی از ویژگیهای سفر پنج روزه، خوردن غذای دریایی بسیار لذیذ در یکی از جزایر خالی از سکنهی این منطقه است که روی آتش و در کنار ساحل تهیه میشود.
عبور از رود نیل
سفر دریایی
سفر دریایی در رود نیل با استفاده از کشتیها Viking River Cruises، این فرصت را به گردشگران میدهد تا علاوه بر اکتشاف دنیای باستان مصر، اطلاعاتی نیز از «مصرشناسان» درمورد رازها و اسطورههای این سرزمین کسب کنند. در قاهره میتوانید تلاقی تاریخ باستان و جامعهی نوین را ببینید، از معبد هورس در شهر ادفو بازدید کنید و از رود نیل به سمت شهر کوم امبو سفر کنید. در کوم امبو به یک تور گردشگری به همراه یک راهنما در معابد باستانی خواهید رفت که «سوبک» در آنجا قرار دارد. به عقیدهی مصریان باستان، سوبک الههی خالق جهان بوده است.
سفر دریایی از رودخانه آمازون به پرو
سفر دریایی
اگر قصد سفر در رودخانهی آمازون را دارید، بهتر است کشتیهای کوچکتر را برای این کار انتخاب کنید، چرا که کشتیهای بزرگتر تنها قادر هستند تنها تا شهر مانائوس برزیل پیش بروند. این در حالی است که کشتیهای قدیمی و کوچکتر میتوانند تا انتهای رودخانهی آمازون و نزدیکی کشور پرو نیز جلوتر بروند. کشتیهای کوچک مسافربری Aqua Expeditions میتوانند شما را تا اعماق این منطقه برده و حیات وحش زیبای آمازون را مقابل دیدگان شما قرار دهند. در آمازون میتوانید موجوداتی مانند توکان منقار لولهای، خزمیمون، لاکپشتهای خالخالی آمازون، دلفین صورتی آمازون، تنبل سه انگشتی و اگر خیلی خوششانس باشید، ممکن است جگوار سیاه را نیز ببینید.
مجمعالجزایر اندونزی
سفر دریایی
سفر به مجمعالجزایر اندونزی، این فرصت را برایتان به ارمغان میآورد تا بزرگترین مارمولکهای جهان و اژدهای کومودو را در زیستگاه طبیعیشان ببینید. سفری پنج روزه با کشتیهای سفارشی Amanikan، از هتل و تفریحگاه Amanwana Resort در جزیرهی مویو شما را به پارک ملی کومودو خواهد برد که میتوانید در آن، اسب های وحشی بوفالوها را ببینید و در آبهای زلال و شفاف سواحل جزیرهی «سوندای غربی» به شنا و غواصی بپردازید. این پارک آبی حفاظت شده، عمدتا به دلیل صخرههای زیبا و حیات وحش دریایی غنیاش معروف است.
قطب شمال
سفر دریایی
سفر دریایی به قطب شمال میتواند در نوع خود، تجربهای منحصر بهفرد و بسیار جالب باشد. قطب شمال این شرایط را برای شما فراهم میکند تا در بالاترین نقطهی جهان بایستید؛ یعنی جایی که تمامی مسیرها به سمت جنوب ختم میشوند! در این مکان میتوانید برخی از شگفتانگیزترین جلوههای حیات وحش جهان را نظارهگر باشید؛ صحنههایی شامل فکها، فیلهای دریایی و خرسهای قطبی که زیر آفتاب نیمهشب قطب روی یخها بازی میکنند. شرکت توریستی و گردشگری Quark Expeditions، سفری ۱۴ روزه به قطب شمال دارد که با یک هواپیمای چارتر از شهر هلسینکی فنلاند به سمت بندر مورمانسک روسیه آغاز شده و با کشتی به سمت آبهای قطب شمال منتهی میشود.
سواحل آفریقای غربی
سفر دریایی
آفریقا مدتها است که مکانی ایدهآل برای گردشگری محسوب میشود و حتی اکنون نیز با وجود فرهنگ گوناگون مردم، مناظر و حیات وحش گستردهاش یکی از محسور کنندهترین و مرموزترین مقاصد گردشگری جهان به شمار میرود. از طریق سفرهای دریایی میتوان به بیشتر کشورهای آفریقایی رسید که این سفرها عمدتا از غرب این قاره، بسیار شگفتانگیزتر هستند. با استفاده از کشتیهای مسافربری شرکت Silversea Africa Cruises، میتوانید سفری ۱۸ روزه در آفریقا داشته باشید که از کیپ تاون آفریقای جنوبی شروع شده و در راستای سواحل غربی این ناحیه به جزایر قناری منتهی میشود و قبل از رسیدن به لاس پالماس و گران کاناریا، در بنادر و خلیجهای کشورهای نامیبیا، غنا، سنگال و کیپ ورد توقفهای کوتاهی میکند. در کیپ تاون این فرصت را خواهید داشت که به کوه تیبل رفته و مناظر باشکوه شهر و سواحل آن را تماشا کنید. هنگامی که به شهر بندری تاکورادی در سواحل جنوبی غنا رسیدید، میتوانید به «تپهی میمونها» یا همان مانکی هیل بروید. این ناحیه، مکانی استوایی و جنگلی در قلب شهر تاکورادی است که سکونتگاه میمونها است.
سواحل کیمبرلی، استرالیا
سفر دریایی
کیمبرلی منطقهای در شمال غربی استرالیا است که یکی از زیباترین و فوقالعادهترین سواحل جهان را در اختیار دارد. صخرههای سرخ و شنهای سفید سواحل کیمبرلی زیبایی خاصی به آن بخشیده است. این ناحیه از شمال با اقیانوس هند و دریای تیمور و از جنوب با صحرای سندی و صحرای تانامی مجاور است. کشتیهای مسافربری North Star Cruises، سفری ۱۳ روزه به این مکان دارد که طی آن میتوانید آبشارهای ۱۰۰ متری زیبا را ببینید، کروکودیلهای خشمگین دریا را تماشا کنید، ماسهسنگهایی که قدمتشان به میلیاردها سال میرسد را از نزدیک دیده و به جزایر دورافتادهای بروید که سکونتگاه گونهی خاصی از پرندگان و لاکپشتها است. حتی میتوانید با استفاده از هلیکوپتر بر فراز رودخانهی خروشان «ایگل فالز» نیز پرواز کنید و در آبهای آرام آن به شنا بپردازید.
استرالیا به میکرونزی
سفر دریایی
شرکت مسافربری Orion Expeditions، سفری ۱۹ روزه از کنز استرالیا به پالائو در میکرونزی دارد که طی آن میتوانید از زیباییهای شگفتانگیز «دیوارهی بزرگ مرجانی» بازدید کنید، سواحل زیبای شهر رابائول که به «پومپی اقیانوس آرام» معروف است را ببینید، در میان صدها عروس دریایی بیخطر و بدون زهر آبهای پالائو غواصی کنید، با فرهنگهای گوناگون نواحی جنوبی اقیانوس آرام آشنا شده و حتی خود را با صنایع سنتی اهالی این منطقه مانند پارچهبافی و تهیهی طناب سرگرم کنید.
کرالا، هند
سفر دریایی
با کشتیهای مسافربری Oberoi Motor Vessel Vrinda میتوانید طی سفری سه روزه در آبهای آرام ایالت کرالای هند، غرق در زیباییهای مناظر آن شده و با عبور از دریاچهها و کانالهای دیدنی این مکان مانند دریاچهی ومباناد و کانال آلپی نهایت لذت را ببرید. میهمانان و گردشگرانی که به این مکان میآیند، میتوانند با ماهیگیران محلی آشنا شده، سفر دریایی کوتاهی در آن داشته باشند و مراسم سنتی آنان را تماشا کنند.
اسکاتلند و ایرلند
سفر دریایی
Hebridean Princess یک کشتی تفریحی و مسافربری لوکس و کوچک است که سفرهایی بین آبراههای ایرلند و اسکاتلند برای گردشگران تدارک دیده است. طی یک سفر هفت روزه با این کشتی میتوانید به کشورهای اسکاتلند، ایرلند شمالی و «جزیرهی من» بروید. اگرچه این سه منطقه دارای تاریخ و پیشینهای مشترک هستند، اما تفاوتهای گوناگونی با یکدیگر دارند. سفر این کشتی از شهر اوبان که مرکز خوراک و غذای اسکاتلند است آغاز میشود، سپس به جزیرهی ایسلی، بلفست ایرلند شمالی رفته و در نهایت به جزیرهی من، تینوالد و کررا میرسد.
مسکو به سن پترزبورگ، روسیه
سفر دریایی
شرکت مسافربری Uniworld، با کشتی Imperial Waterways of Russia خود، سفری ۱۵ روزه از مسکو به سمت سن پترزبورگ دارد. گردشگران میتوانند طی این سفر از رودخانههای ولگا، نیوا و سویر عبور کرده و به شهرهای گوریتسی و یاروسلاوی رفته و موزهها، کلیساها، کاخها و قصرهای مربوط به قرون پانزده و هفدهم میلادی را مشاهده کنند. روسیه علاوه بر موارد ذکر شده، جاذبههای گردشگری بسیار زیادی دارد که میتوانید به آنها نیز سری بزنید.
نیوفاندلند، کانادا
سفر دریایی
کشتی Wanderbird که متعلق به یک خانواده است، سفرهایی اکتشافی و تحقیقاتی به سمت گرینلند، نیوفاندلند و لابرادور دارد. گردشگران میتوانند طی سفری ۱۰ روزه، از جزیرهی فرانسوی سن پیر به بنادر کوچک سواحل زیبای نیوفاندلند سفر کنند. در این سفر دریایی میتوانید برخی از شگفتانگیزترین آبدرههای آمریکای شمالی را ببینید که کشتیها میتوانند به راحتی از آنها عبور کنند. همچنین در این نواحی میتوانید به دیدن جزایر دورافتادهای بروید که دسترسی به آنها، تنها از طریق دریا امکانپذیر است.
میانمار
سفر دریایی
با کشتیهای مسافربری Pandaw River Cruise Expeditions، میتوانید طی سفری ۱۴ روزه، در میانمار، از یانگون به شهرهای پروم، کاتا و رود ایراوادی بروید. البته توقفهایی در «پادشاهی پاگان» که به یادبودهای ۳۰۰۰ سالهاش معروف است نیز وجود دارد. از دیگر مناطقی که میتوانید در این سفر ۱۴ روزه به آنها بروید میتوان به ماندالی با قصرهای سلطنتیاش، شهر زیبای چیندوینث، بازارهای محلی تایتمیو، صومعههای «سیل» و تمدن باستانی پیو اشاره کرد.
توشهاون، جزایر فارو
سفر دریایی
توشهاون پایتخت و نیز بزرگترین شهر جزایر فارو است. جزایر فارو از جمله مناطق خودگردان و خودمختار دانمارک محسوب میشود. توشهاون در نزدیکی دانمارک واقع نشده است، بلکه در مکانی مابین ایسلند و نروژ قرار دارد. این شهر در حدود هزار سال قدمت دارد که توسط وایکینگها کشف شده و به افتخار افسانهی اسکاندیناوی، یعنی ثور (Thor) نامگذاری شد. توشهاون در انگلیسی به صورت Thorshavn نوشته میشود که Thor سیلاب اول آن را تشکیل میدهد. این شهر تنها ۱۷ هزار نفر جمعیت دارد. از جمله ویژگیهای جالب توجه توشهاون میتوان به خانههای رنگارنگ، سواحل زیبا و آبدرههای چشمنواز آن اشاره کرد. چندین شرکت مسافربری دریایی از جمله Norwegian Cruise Line وIceland and Faroe Islands cruise وجود دارند که مسافران را طی سفرهای چند روزه به این مکان میآورند. شرکت مسافربری Norwegian Cruise Line از نروژ مسافران خود را سوار کرده و شرکت Iceland and Faroe Islands cruise نیز از کپنهاگ دانمارک سفر خود را شروع میکند.
بورنئو
سفر دریایی
با کمک کشتی Orion II میتوانید به قلب جزایر مالایا رفته و سواحل بورنئو که سومین جزیرهی بزرگ جهان نیز است را درنوردید. میمونهای اورانگوتان از جمله جاذبههای گردشگری بارز این جزیره هستند. همچنین میتوانید در جنگلها و پارکهای ملی این مکان به قدمزنی بروید و در Camp Leaky به گشتوگذار بپردازید. جزیرهی بورنئو یکی از متنوعترین زیستبومهای جهان را در خود جای داده است که به گردشگران اجازه میدهد برخی از جالبترین گونههای پرندگان و جانوران را مشاهده کرده و در اعماق جنگلهای باستانی آن به گردش بروند. همچنین میتوانید در سواحل زیبای این جزیره شنا کرده و از دیدن دیوارههای مرجانی رنگارنگ آن شگفتزده شوید.
مجمعالجزایر هیبرید، اسکاتلند
سفر دریایی
مجمعالجزایر هیبرید یکی از منحصر بهفردترین و جذابترین مقاصد گردشگری دریایی در کل اروپا هستند. حیات وحش اینجا بسیار گستردهتر و بیشتر از جمعیت انسانی آن است. دریاچهها، قلعهها، کوهستانهای بلند، آبشارها و آبهای آرام این جزیره تنها بخشی از جاذبههای گردشگری آن است. شرکت مسافربری Hebrides Cruises با کشتی Skye and the Small Isles Odyssey خود طی سفری شش روزه، مسافران را به برخی از زیباترین، دورافتادهترین و غیرقابل دسترسترین مناطق جهان میبرد. در طول راه خود ممکن است به والهای مینک، گرازماهی، دلفین، فک دریایی و شاید گاوماهی و والهای گوژپشت نیز برخورد کنید.
فهرست
گردشگری دریایی
گردشگری دریایی چیست؟
گردشگری ساحلی
جایگاه ایران در گردشگری دریایی
تاثیر گردشگری دریایی در اقتصاد
نقش گردشگری دریایی در اقتصاد و توسعه ی صنعت گردشگری
روند توسعه ی گردشگری دریایی و نقش آن در اقتصاد
گردشگری چیست؟
گردشگری دریایی چیست؟
تعریف گردشگری دریایی-کاپیتان محمدرضاروشندلی
بررسی گردشگری دریایی خزر-خلیج فارس
ظرفیت گردشگری دریایی سواحل خزر
استفاده از ظرفیت جزیره آشوراده
حجم درآمدزایی وابسته به ظرفیتها
کشورآذربایجان موفق درجذب گردشگر
موفقیت سواحل جنوبی در جذب سرمایه
پتانسیل مناسب ایران در گردشگری
ظرفیت جذب گردشگر در حوزه خلیجفارس
گردشگری گلستان و گیلان
مزیت گردشگری آزادراه تهران-رشت
توجه به مباحث زیست محیطی
دلایل بیتوجهی به سواحل شمالی
گردشگری دریایی فرصتی برای رونق اقتصادی ایران
گردشگری دریایی دراستان بوشهر
استان بوشهر اپراتور مهم کشور در گردشگری دریایی است
گردشگری دریایی، پر مزیت اما مغفول
سفرهای دریایی استرالیا برترین مقصد گردشگری دریایی جهان
ظرفیت های گردشگری کشور ایران
بازارهای قشم وکیش،فرصت استراتژیک برای گردشگری دریایی
توریسم دریایی مزیت مطلق کشورج ا ایران
فرهنگ مسافرت دریایی در ایران
چالش های گردشگری دریایی ایران
گردشگری دریایی؛ سودآور ناشناخته
خلیج فارس ،اهمیت جغرافیایی وراهبردی وبرخورداری از زیستگاه های جانوری
امکانات موجود گردشگری دریایی در هرمزگان
لذت گردشگری با سفر به جنوب
مزیت سفروگردشگری شهرهای ساحلی هرمزگان
رونق گردشگری دریایی از اولویت های مهم درهرمزگان
برگزاری جشنواره های بومی و محلی هرمزگان
تبلیغات و آموزش برای جذب گردشگر
درآمدزایی وتوسعه درگردشگری دریایی
مناطق موازی گردشگری ساحلی
آشنایی با گردشگری دریایی و انواع آن در دنیا و ایران
گردشگری دریایی، و ترقی قابل توجه در اقتصاد
اکوتوریسم و ماهیگیری در اقیانوس
گردشگری دریایی در ایران
تاثیرات گردشگری بر اقیانوسها و مناطق ساحلی
تاثیرات منفی گردشگری دریایی
توسعه نواحی ساحلی
تاثیرات مثبت گردشگری دریایی-توسعه جوامع بومی
گردشگری دریایی یکی از جاذبههای گردشگری بوشهر
آشنایی با گردشگری دریایی و انواع آن در دنیا و ایران
وضعیت گردشگری دریایی تنکابن
۲۲ مقصد گردشگری دریایی شگفت انگیز
با ۹۶اسلاید تخصصی
-
محتوای فایل دانلودی:
96اسلاید