اقتصاد 35 ص

دسته بندي : انسانی » اقتصاد
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..docx) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 47 صفحه

 قسمتی از متن word (..docx) : 
 

1
‏اقــتــصـاد
‏اقتصاد دانشی است که با توجه به کمبود کالا و ابزار تولید و نیازهای نامحدود بشری به تخصیص بهینه کالاها و تولیدات می پردازد. پرسش بنیادین برای دانش اقتصاد مسئله حداکثر شدن رضایت و مطلوبیت انسانهاست. این دانش به دو بخش اصلی اقتصاد خرد و کلان تقسیم می‌شود.‏
‏آدام اسمیت‏ پدر علم اقتصاد می باشد. امروزه این علم با استفاده از مدلهای ریاضی از سایر علوم انسانی فاصله گرفته است. برای نمونه ‏نظریه بازی‌ها‏ که با استفاده از ‏توپولوژی‏ در حال گسترش است. در زمینه اقتصاد کلان نیز ‏معادلات دیفرانسیل‏ و ‏بهینه‏ سازی توابع ‏مطلوبیت‏ ‏انتگرال‏ با محدودیت ‏معادلات دیفرانسیل‏ معروف به معادلات ‏هامیلتونی‏ رواج دارد.
‏اقتصاد خرد به بررسی رفتار اقتصادی انسانها و بنگاههای اقتصادی می پردازد و درصدد است تا ‏رفتار عقلایی‏ در انسانها را شناسایی کند. با توجه به محدودیتهای موجود (مثلا ‏درآمد‏) انسانها و ‏شرکت‏های اقتصادی مایلند که بیشترین استفاده را ببرند و منابع خود را به بهترین شکل ممکنه استفاده کنند. رفتار یک یا گروهی از انسانها در ارتباط با ‏کالا‏ یا کالاهای خاصی به اقتصاد خرد مربوط می‌شود. توابع ‏عرضه‏ و ‏تقاضا‏ و ‏نقطه تعادلی‏ (نقطه ‏ناش‏ در ‏نظریه بازی‌ها‏) توابع ‏تولید‏ و ‏هزینه‏, نیز ‏فایده‏ در این بخش جای می‌گیرد.
‏اقتصاد کلان به بررسی مسایل اقتصادی در سطح ‏کلان‏ ‏ملی‏ یا ‏جهانی‏ می پردازد. مسایلی از قبیل ‏تورم‏, ‏رکود اقتصادی‏, ‏بحران اقتصادی‏, ‏بیکاری‏, ‏فقر‏ و ‏اقتصاد توسعه‏ در این بخش مورد بررسی قرار می‌گیرد.
‏بر خلاف اقتصاد خرد رفتارهای فردی شکل دهنده اقتصاد کلان نمی‌باشد هر چند که از جمع رفتارهای فردی شکل گرفته است. ‏کینز‏ پدر علم اقتصاد نوین نمونه بارزی را از اثرات رفتار واحدی را در عرصه کلان و خرد ارایه داده است که به تناقض ‏پس‌انداز‏ مشهور است. اگر افراد به صورت انفرادی پس انداز کنند در سالهای بعد دارای امکانات و قدرت مالی بیشتری خواهند بود و خواهند توانست که از سرمایه جمع شده خود
2
‏استفاده کنند ولی اگر تمامی افراد جامعه همزمان پس‌انداز خود را افزایش دهند و بخش بیشتری از درآمد خود را پس انداز نمایند ‏مصرف‏ کل اقتصاد پایین می‌آید و این امر موجب کاهش ‏تولید‏ نیز خواهد شد که این امر به کاهش درآمد افراد در آینده منجر می‌شود. از اینرو افزایش پس انداز برای اشخاص مفید می‌تواند باشد ولی برای ‏جامعه‏ به صورت کلی تأثیرات متفاوتی نسبت به تأثیرات فردی آن دارد.
‏نمونه دیگر: اگر شرکتی یک یا چند تن از ‏پرسنل‏ خود را با ‏ماشین‌آلات‏ جایگزین نماید بی شک سود خواهد کرد و به نفع آن شرکت خواهد بود ولی اگر تمامی شرکتها به یکباره به این کار مبادرت ورزند بیکاری افزایش می یابد و موجب کاهش درآمد ملی و در نتیجه کاهش تقاضا برای تولیدات شرکتها شده و سود شرکتها را کاهش می دهد. از اینرو تأثیرات سطح کلان می‌تواند با تأثیرات در سطح خرد متضاد باشد.
‏زیر شاخه‌های علم اقتصاد
·‏  ‏ ‏اقتصاد سیاسی‏
·‏  ‏ ‏اقتصاد بین الملل‏
·‏     ‏ ‏اقتصاد رفاه‏
·‏   ‏ ‏مالیه‏
·‏    ‏اقتصاد کشاورزی‏
·‏   ‏ ‏اقتصاد منابع طبیعی‏
·‏ ‏ ‏اقتصاد محیط زیست‏
·‏  ‏اقتصاد سنجی‏
·‏   ‏اقتصاد انرژی‏
3
·‏   ‏فلسفه اقتصادی‏
·‏  ‏ ‏اقتصاد توسعه‏
‏مکاتب اقتصادی
·‏ ‏ ‏کلاسیکها (‏سنت‌گرایی (اقتصاد)‏)
·‏  ‏ ‏مارژینالیسم (مرزی‌گرایی یا ‏حاشیه‌گرایی‏)
·‏  ‏ ‏کینزینیسم (‏کینزی‌گرایی‏)
·‏   ‏ ‏نیو کلاسیکها (‏نوکلاسیک‌ها‏)
·‏    ‏نیو کینزینها (‏کینزی‌گرایی نو‏)
·‏  ‏ ‏مانیتاریسم (‏پول‌محوری‏)
‏جستارهای وابسته
·‏  ‏ ‏اقتصاد ایران‏
·‏ ‏ ‏سرمایه‌داری‏
·‏ ‏ ‏بازار‏
·‏  ‏بازاریابی‏
·‏  ‏بانک‏
·‏ ‏ ‏بهره‌وری‏
·‏  ‏ ‏فهرست کشورها بر پایه تولید ناخالص داخلی‏
·‏ ‏ ‏علوم مدیریت‏
·‏ ‏ ‏فقر‏
4
‏اقتصاد سیاسی یک روش مطالعه علمی درباره پدیده‌های اجتماعی است. این رهیافت بر وجود ارتباط میان مولفه‌های سیاسی و اقتصادی در شکل دادن به پدیده‌های اجتماعی مبتنی است. به همین دلیل اگرچه اغلب زیرمجموعه علم اقتصاد دانسته می شود، باید آن را چیزی فراتر از علم اقتصاد محض دانست. اقتصاد سیاسی Political Economy‏ یا به شکل اختصاری PE‏ است اما ‏علم اقتصاد‏ Economics‏. مثلا برای تحلیل رفتار انتخاباتی طبقات مختلف به منافع اقتصادی آن طبقات رجوع می شود و یا تاثیر اقتصادی یک تصمیم گیری سیاسی مورد مطالعه قرار می گیرد.
‏کشور صنعتی کشوریست که:
·‏  ‏ ‏از نگاه فنی به سطح بلند رشد رسیده و خودش دارای صنایع تولید ‏کالا‏هاست.
·‏ ‏ ‏بر پایه‏ٔ‏ رده‌بندی ‏بانک جهانی‏، کشورهای عضو ‏سازمان همیاری اقتصادی و رشد‏ (OECD‏) به استثنای یونان، پرتغال، اسپانیا، ترکیه و آن دسته از کشورهای در حال توسعه که در سال 1994 به عضویت این سازمان پیوسته اند.
‏اکثر کشورهای صنعتی دارای سیستم ‏مردمسالاری‏ غیردینی هستند و با یکدیگر توافقات پیچیده‏ٔ‏ اقتصادی و سیاسی دارند که این توافقات صلح با دوام در بین آنها را تأمین می‌کند و زمینه را برای ‏رشد اقتصادی‏ فراهم می‌آورد. از میانه‏ٔ‏ دهه‏ٔ‏ 1950 سهم بخش عرضه‏ٔ‏ خدمات در اقتصاد کشورهای صنعتی به گونه‌ای روزافزون افزایش یافته است. از دهه‏ٔ‏ 1980 ‏اقتصاد اطلاعاتی‏ با اهمیت گردیده است. بخش بزرگ ‏دارایی جهانی‏ در کشورهای صنعتی است. ایالات متحده امریکا، کشورهای عضو اتحادیه اروپا، ژاپن، کانادا و استرالیا کشورهای بزرگ صنعتی اند.
‏کشورهای تازه صنعتی شده یا NICs‏ ‏این کشورها در مرحله گزار به جامعه صنعتی اند.برای این کشور ها اکنون واژه NIEs‏ یا

 
دسته بندی: انسانی » اقتصاد

تعداد مشاهده: 4232 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .docx

تعداد صفحات: 47

حجم فایل:70 کیلوبایت

 قیمت: 10,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل