کارآفريني و اقتصاد
دسته بندي :
انسانی »
اقتصاد
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 11 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
کارآفريني و اقتصاد
دامنه تاثيرات کارآفريني بر جامعه بسيار وسيع است. از تغيير در ارزشهاي اجتماعي تا رشد شتابان اقتصادي, محققين تغييرات مختلفي را که رواج فرهنگ کارآفريني در يک جامعه ايجاد مي کند بررسي کرده و آثار آن را از ديدگاههاي متفاوت مورد بحث قرار داده اند , برخي از تاثيرات ذکر شده عبارتند از:
ايجاد ثروت
اشتغال زايي
ايجاد و توسعه فن آوري
ترغيب و تشويق سرمايه گذاري
شناخت,ايجاد و گسترش بازارهاي جديد
افزايش رفاه
ساماندهي و استفاده اثربخش از منابع
پيامدهاي مثبت توسعه کارآفريني در اقتصاد کشور بيش از ساير اثرات آن مورد توجه قرار گرفته است. به باور محققين, کارآفرينان از رسيدن نظام اقتصادي به تعادل ايستا جلوگيري مي کنند و بواسطه رفتارهاي فرصت جويانه خود, اقدام به فرصت سازي براي کليت نظام اقتصادي مي نمايند.
تاثيرات ديگري نظير ايجاد اشتغال و رشداقتصادي نيز مدنظر پژوهشگران بوده است.
کارآفريني,پايه هاي شکل گيري اقتصاد نوين
اقتصاد در ابتداي هزاره سوم ميلادي شاهد دگرگوني هاي شگرفي بوده است.انقلاب فن آوري اطلاعات و تغيير ترکيب نيروي کار به نفع نيروهاي دانش محور از زمره اين تغييرات است.
شايد مهمترين روندي که در اقتصاد ديده مي شود حرکت به سوي نظام اقتصادي با ماهيت شبکه اي است.درچنين اقتصادي کنترل و تخصيص منابع به صورت توزيع شده صورت مي گيرد و نقش شبکه هاي اجتماعي در رشد و توسعه اقتصادي به مراتب بيش از نظام متمرکز برنامه ريزي دولتي خواهد بود.
نقش کارآفرينان در رويکرد شبکه مدار به مراتب پررنگ تر از رويکرد اقتصاد کلاسيک است. در اقتصاد نوين , کارآفرينان در شبکه هاي اجتماعي نقش عناصر فعالي را ايفا مي کنند و موجب ارتقاي بازده سرمايه هاي مادي و انساني مي شوند.
کارآفريني و رشد اقتصادي
ويژگي بارز اقتصاد امروز تغييرات سريع است.درچنين اقتصادي کشورهايي مي توانند موفق باشند که قابليت تطبيق با اين تغييرات
را داشته باشند. کشورهايي که در آنها ميزان فعاليتهاي کارآفرينانه بالاتر است به واسطه طبيعت کارآفريني در تطبيق با تغييرات , قادرند تا در اقتصاد جهان موقعيت بهتري کسب کنند.
تحقيقات انجام شده نشان داده است که رشد اقتصادي با سطح فعاليتهاي کارآفرينانه همبستگي مثبت دارد. به عنوان مثال در تحقيق(GEM General Entrepreneurship Monitor )،که به صورت ساليانه فعاليتهاي کارآفريني و تاثيرات آن را در کشورهاي مختلف مورد بررسي قرار مي دهد و در حال حاضر در بيش از 20 کشور جهان صورت مي گيرد, اين نتيجه به دست آمده است که نرخ رشد اقتصادي يک کشور رابطه معني دار يا سطح فعاليتيهاي کارآفرينانه آن کشور دارد.
کارآفريني و اشتغال
کار آفرينان در ايجاد اشتغال نيز نقش مهمي ايفا مي نمايند.درحدود نيمي از کارکنان کشورهاي توسعه يافته در کسب و کارهاي کوچک مشغول فعاليت هستند.
بيشتر مشاغل جديد را کسب و کارهاي کوچک ايجاد مي کنند و سهم اين کسب و کارها در بازار کار در حال افزايش است. از سال 1980 تاکنون
کسب و کارهاي کوچک در اقتصاد آمريکا بيش از 34 ميليون شغل ايجاد کرده اند.حال آنکه از تعداد کارکنان شرکتهاي بزرگ در اين کشورها کاسته شده است.
کارآفريني و رشد فن آوري
بيش از 67 درصد از نوآوريها در زمينه فن آوري و حدود 95 درصد از نوآوريهاي منجر به تحولات بنيادي در عرصه صنعت را کسب و کارهاي کارآفرينانه پديد آورده اند.کارآفرينان از طريق ايجاد فن آوري, محصولات و خدمات جديد, قدرت انتخاب مصرف کنندگان را افزايش داده و با افزايش بهره وري کار, سرگرميهاي نو, بهبود بهداشت و سلامتي, تسهيل ارتباطات و ... موجب افزايش کيفيت زندگي نوع بشر مي شوند.
در واقع بيشترين بخش نسل جديد صنايع را کارآفرينان ايجاد کرده اند که مي توان از رايانه هاي شخصي , تلفنهاي همراه,خريد از طريق اينترنت و صنعت نرم افزار به عنوان نمونه هايي از آن ياد نمود.
يك كارآفرين موفق به راستي كيست؟